KIRIJE U SRBIJI PONOVO SKOČILE, U IZVEŠTAJU SVE STOJI CRNO NA BELO! Na OVOJ beogradskoj opštini najviše ODVALJUJU sa stanarinama!

Autor:

Vesti

03.08.2023

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa druge strane u julu mesecu pad je zabeležen samo na 6 lokacija u Srbiji.

KIRIJE U SRBIJI PONOVO SKOČILE, U IZVEŠTAJU SVE STOJI CRNO NA BELO! Na OVOJ beogradskoj opštini najviše ODVALJUJU sa stanarinama!

Foto: Shutterstock

Već par meseci kirije širom Srbije krenule su silaznom putanjom, ali najnoviji izveštaj portala Nekretnine.rs pokazuje da se u julu taj trend izobličio. Naime, na gotovo svim lokacijama u Srbiji gde se prati kretanje cene rente su zabeležile rast, na pojedinim lokacijama i preko 30 odsto!

Sa druge strane u julu mesecu pad je zabeležen samo na 6 lokacija u Srbiji, prenosi Blic.

Kirije u Beogradu

Najskuplje kirije su u centru grada, gede kvadrat iznosi 16 evra, u ovom delu grada zabeležen je rast od 2,56 odsto. Na Novom Beogradu kirije su porasle za 2, 56 odsto i njihova cena trenutno iznosi 13,9 odsto. Najniže kirije u Beogradu su u opštini Mirijevo gde cena kvadrata iznosi 8,2 evra, ali i ova opština zabeležila je rast cene u odnosu na prethodni mesec i to za 1,23 odsto.

Opština Voždovac zabeležila je najveći rast kirija od svih opština u Beogradu. Kirije u ovom delu grada iznose 11,4 evra po metru kvadratnom što prestavlja rast za 4,59 odsto.

Kirije u Novom Sadu

U dve opštine u Novom Sadu zabeležen je rast kirija, a u dve pad. Najskuplje kirije zabeležene su u centru, gde je zabeležen rast od 5,56 odsto i trenutno iznose 11,4 evra po metru kvadratnom. U Novom naselju takođe je zabeležen rast kirija i to za 3,49 odsto, prosečna cena sada iznosi 8,9 evra po metru kvadratnom.

Pad manji od jedna odsto zabeležen je u opštini Podbara u Novom Sadu, gde cena iznosi 10, 1 evro po etru kvadratnom. Nešto veći pad primetan je Grbavici za 1,96 odsto. U ovoj opštini tenutno prosečna kirija iznosi 10 evra po metru kvadratnom.

Kirije u Nišu

Dve opštine u Nišu zadržale su kirije na istom nivou kao i prethodnog meseca, dok je u dve primetan trend pada.

U Bulevaru Nemanjića i mestu Durlan kirije su ostale na istom nivou. Kirije u Bulevaru Nemanjića u proseku iznose 6,6 evra po metru kvadratnom, a u opštini Durlan 5,8 odsto.

U opštini Pantelej zabeležen je pad kirija od skoro 3 odsto i sada iznosi 6,5 evra po metru kvadratnom. U niškoj opštini Palilula zabeležen je pad od čak 6,25 odsto i trenutno iznose 6 evra po metru k vadratnom.

Kirije u Kragujevcu

Kirije u Kragujevcu beleže najveći rast od svih gradova i opština u Srbiji. Rast kirija u ovoj opštini je veći za 34 odsto, nego što je to bio slučaj u junu mesecu. Trenutna cena kvadrata u Kragujevcu je 5,9 evra.

Kirije u Pančevu

Kirije u Pančevu ovog meseca su u minusu i to od 4,5 odsto. Trenutna prosečna kirijs u Pančevu iznosi 7,1 evo po metru kvadratnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Xxxc

04.08.2023 06:08

SRAMOTA, ŠTA RADE OVE AGENCIJE. .