KONTROLA ZAŠTITNIKA GRAĐANA ZBOG TRAGEDIJE U BAČKOJ PALANCI

Autor:

Vesti

03.08.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je nakon saznanja iz medija da je 31. avgusta 2023. godine u Bačkoj Palanci od strujnog udara poginuo dečak, zatražio izjašnjenje lokalne samouprave koja ga je izvestila da je dečak nastradao od strujnog kabla koji najverovatnije pripada javnoj rasveti, kao i da ta samouprava nije dobila nijednu prijavu građana Bačke Palanke zbog neobezbeđenih kablova pod naponom.

KONTROLA ZAŠTITNIKA GRAĐANA ZBOG TRAGEDIJE U BAČKOJ PALANCI

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Pašalić je najavio da će se obratiti svim nadležnim institucijama koje, prema dosadašnjim saznanjima, mogu biti odgovorne za ovu tragediju.

„Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka me je informisao da je u noći 21.07.2023. godine u dvorištu svoje kuće poginuo teča dečakove majke tako što je uhvatio kabl u svom dvorištu, kao i da ne poseduje saznanja o tome iz kojih razloga je kabl bio neobezbeđen i dostupan pokojniku“, rekao je Pašalić.

Pašalić je naveo da mu je zamenik predsednika opštine preneo da je izašao na lice mesta, da je tom prilikom zatekao domaćinstvo bez električne energije, vatrogasce i hitnu pomoć koji su ga informisali o situaciji. 

„Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka mi je preneo još da je u večernjim satima 31.07.2023. u Dositejevoj ulici ispred broja 38, stradalo je maloletno lice usled strujnog udara iz kabla, koji je po njegovom mišljenju, bio neobezbeđen i pripada javnoj rasveti. On je naveo i da dečak nije poginuo ispred svoje kuće jer je njegovo prebivalište na drugoj adresi“, preneo je Pašalić.

„Što se tiče 27 prijava građana koje se pominju u medijima, zamenik predsednika opštine mi je rekao da nijedna nije stigla službama lokalne samouprave“, rekao je Pašalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading