RADO SRBIN IDE U POLICAJCE Veliko interesovanje za prijem u MUP, konkurs otvoren još deset dana, ovo su uslovi

Autor:

Vesti

01.08.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konkursom je planiran upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, na kom će se obučavati za policajce, saobraćajne policajce ili granične policajce

RADO SRBIN IDE U POLICAJCE Veliko interesovanje za prijem u MUP, konkurs otvoren još deset dana, ovo su uslovi

Foto: MUP Srbije

Srpska policija

U 27 policijskih stanica širom Srbije u toku je prijavljivanje kandidata za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika, pa tako i u Šapcu gde je, prema rečima predstavnika Policijske uprave (PU) u tom gradu Željka Dragojevića, odziv veliki.

"Za područje PU Šabac, konkursom je predviđeno 19 mesta, od kojih 15 polaznika za radno mesto policajac, a četiri službenika na mesto saobraćajnog policajca", kazao je Dragojević za Tanjug.

Odziv je, kako je naglasio veliki, a do sada se prijavilo 20 kandidata.

Konkursom Ministarstva unutrašnjih poslova planiran je upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, od kojih će se 550 stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 300 saobraćajni policajac i 250 na radnom mestu granični policajac.

Dragojević je ponovio uslove koje kandidati moraju da ispunjavaju:

  • moraju da budu državljani Srbije
  • da nemaju manje od 18 godina
  • da su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju ili osnovne strukovne ili akademske studije kriminalističko-policijskog univerziteta
  • da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji
  • da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom B" kategorije 
  • da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u MUP na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu se prijaviti do 11. avgusta, u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading