Proslavljeni odbojkaš domaćin 62. Dragačevskog sabora trubača u Guči

Autor:

Sport

01.08.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo lice uveličaće spektakl.

Proslavljeni odbojkaš domaćin 62. Dragačevskog sabora trubača u Guči

Foto: Privatna arhiva

Guča festival

Veliko uzbuđenje je zavladalo među ljubiteljima trube i sporta, budući da je naš proslavljeni odbojkaš, Željko Tanasković, domaćin 62. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se održava od 11. do 13. avgusta u okviru Guča festivala

Nekadašnji kapiten odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije i sadašnji predsednik Sportskog društva Partizan, rođen u Lučanima i rado viđen gost u Guči tokom saborskih dana, sa radošću prihvatio je novu dužnost.

- Veoma sam počastvovan što sam izabran za domaćina 62. Sabora trubača u Guči. Ovo je velika prilika da i na ovaj način podržim našu tradiciju i da uživam u izvanrednoj muzici koju trubači donose na ovaj jedinstveni festival. Radujem se što ćemo zajedno proslaviti našu bogatu kulturnu baštinu i stvoriti nezaboravne trenutke tokom ovog spektakularnog događaja – rekao je Tanasković.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Željko Tanasković

 

Dragačevski sabor decenijama privlači veliki broj turista iz zemlje i inostranstva, zbog nadaleko poznate energije i sjajne atmosfere, ali i zbog različitih muzičkih i kulturno-umetničkih sadržaja.

Ove godine na glavnoj pozornici na stadionu nastupiće najveća trubačka imena sa ovih prostora - Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Kristić sa svojim orkestrima, prošlogodišnji pobednici Sabora, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a prodefilovaće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem. Tokom trajanja Sabora, bogat program očekuje se i na pozornici ispred Kulturnog centra Guča, u samom centru varošice.

Guča festival počinje 09. avgusta Predsaborskim danima, 09. i 10. avgusta, kada su najavljeni koncerti najećih regionalnih folk zvezda – Ace Pejovića (09. avgust) i Aleksandre Prijović (10. avgust). Ulaznice za koncerte u okviru Predsaborskih dana mogu se nabaviti putem sajta efinity.rs, mobilne aplikacije efinity, u TC Rajićeva, na blagajni Štark Arene i na svim Moj Kiosk prodajnim mestima.

Detaljan program Guča festivala pogledajte na zvaničnom sajtu manifestacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading