KOSTI KUPILI KARTU ZA AMERIKU! Otkriveno kad se ukrcava na avion - roditelji PRESREĆNI: Mislimo da će tamo na klinici dobro istražiti njegovu bolest!

Autor:

Vesti

31.07.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usledila je reakcija nadležnih.

KOSTI KUPILI KARTU ZA AMERIKU! Otkriveno kad se ukrcava na avion - roditelji PRESREĆNI: Mislimo da će tamo na klinici dobro istražiti njegovu bolest!

Foto: Tanjug/AP

Kosta Lešević (3) iz Beograda danas putuje u Ameriku na kliniku Mayo, kako bi mu uradili analize i otkrili od čega boluje. Kosta ima retku mutaciju gena i prema svim dostupnim podacima, jedini je na svetu sa takvom vrstom mutacije.

Nažalost, njegova bolest je enigma za srpske lekare, pa ovaj mališan još uvek nema postavljenu tačnu dijagnozu. Roditelji sve nade polažu u specijaliste iz Klinike "Mayo" u Americi, koji su prihvatili Kostinu zdravstvenu dokumentaciju.

Kostini roditelji su još ranije dobili termin za pregled na klinici "Mayo" koji je zakazan za 4. avgust. Obezbedili su 62.000 dolara koliko je potrebno za prve analize, kupili avionske karte za 28. jul, a od države su jedino tražili da, zbog specifičnog zdravstvenog stanja malog Koste, imaju medicinsku pratnju.

Kostina mama Nevena je 16. jula, gostujući u emisiji ispričala da im sa Instituta za majku i dete, pratnja nije odobrena.

Foto: Budi human

 

Iste večeri, usledila je reakcija nadležnih.

Direktorka RFZO-a je gostujući na TV Pink, izjavila da će za malog Kostu, ali i za još jednog bolesnog dečaka, biti obezbeđen transport o trošku države.

Mama Nevena, s olakšanjem je za Nova.rs ispričala da su to za njih dobre vesti i ne krije svoja očekivanja da će odlaskom na ovu prestižnu kliniku, konačno saznati od čega boluje njeno dete.

- Jako smo srećni, znamo da je ovo veliki korak i mislimo da će u Americi dobro istražiti Kostinu bolest. To ovde jednostavno nije bilo moguće - rekla je ona uz zahvalnost državi što su uz medicinsku pratnju dobili i direktan let do klinike.

U Fondaciji Budi human za Kostino lečenje otvoren je SMS broj 1331 na 3030.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Mila

31.07.2023 17:25

Da li su se dobro raspitali, 60.000 EU je dovo;jno za svega par dana u americkim bolnicama?

Nenad

01.08.2023 09:19

Kakav Mayo, u svetu ima mnogo boljih klinika.