SUPERĆELIJSKA OLUJA PRETI SAMO OVOM DELU SRBIJE! Čubrilo najavio od 4. avgusta burne PROMENE!

Autor:

Vesti

25.07.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zapadu, jugozapadu i delu središnjih oblasti regiona je već vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove, a ima i jakih oluja uz pojavu grada.

SUPERĆELIJSKA OLUJA PRETI SAMO OVOM DELU SRBIJE! Čubrilo najavio od 4. avgusta burne PROMENE!

Foto: wetteronline/Printscreen, shutterstock

Danas tokom dana i u toku noći sledi jača promena vremena grmljavinski pljuskovi, lokalne nepogode i jače osveženje. Sutra osetno svežije i vetrovito, tokom dana prolazna kiša i pljuskovi.

Zatim do nedelje uveče suvo ali prvih nekoliko noći vrlo sveže. Za vikend dnevni maksimum u porastu ali bez velike vrućine, dok se posle 30. jula ponovo očekuju lokalni pljuskovi, kaže meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi.

Oko 4. avgusta moguće novo jače osveženje uz češće nestabilnosti, za sada nema najave za povratak vrlo visokih temperatura, prenosi Blic.

Na zapadu, jugozapadu i delu središnjih oblasti regiona je već vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove, a ima i jakih oluja uz pojavu grada. Tokom dana te nestabilnosti će polako napredovati na istok i do kraja dana bi trebale zahvatiti veći deo severne, severoistočne, istočne i deo središnje BiH, celu Hrvatsku (osim juga Dalmacije), zapadnu Srbiji i posebno Vojvodinu gde može biti i vrlo jakim olujnih razvoja.

U Vojvodini moguća superćelijska oluja

Nad istokom Hrvatske, severom i severoistokom BiH, zapadom Srbije i najvećim delom Vojvodine imamo vrlo visoke parametre za formiranje superćelijskih oluja. Ovo ne znači da će se one nad tim celim prostorom i formirati niti da će imati tako razornu snagu kao protekle ali je to situacije koja svakako nalaže dodatan oprez.

Krajem nedelje suvo ali uz nekoliko vrlo svežih noći kada će se minimumi spuštati i ispod +13, a na planinama i ispod +8 stepeni Celzijusa. Tokom dana postepeno otopljenje i za vikend maksimumi od +26 do +31 stepena Celzijusa.

Lokalne nestabilnosti moguće oko 31. jula i to pre svega na severu regiona, dok se novo, osetnije osveženje uz češću pojavu pljuskova može očekivati oko 04. avgusta.

Još danas i eventualno sutra moguća je pojava vrlo jakih grmljavinskih pljuskova i snažnih nepogoda uz obilnu kišu, krupan grad i pojavu orkanskog vetra. Sutra osetno osveženje i time se opasnost od jakih oluja ukida do daljeg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading