NEZAUSTAVLJIVA SUPERĆELIJSKA OLUJA PONOVO IDE KA SRBIJI? Ogromna promena za samo NEKOLIKO SATI - nevreme se sada približilo granici sa Hrvatskom (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

24.07.2023

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenijom je protutnjala oluja, pogledajte šta je ostavila iza sebe.

NEZAUSTAVLJIVA SUPERĆELIJSKA OLUJA PONOVO IDE KA SRBIJI? Ogromna promena za samo NEKOLIKO SATI - nevreme se sada približilo granici sa Hrvatskom (FOTO/VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Agencija Republike Slovenije za okolinu (ARSO) je za večeras izdala narandžasto upozorenje zbog mogućnosti jačeg lokalnog nevremena. Narednih dana je, kako kažu, moguće očekivati i gore nevreme od onog prošlonedeljnog. 

Upozoravali su na mogućnost grada, jakih udara vetra, udara munje i obilnih padavina.

Ovako je u Sloveniji nakon jake superćelijske oluje, oluja se sada približava Zagrebu i ide dalje ka Srbiji.

- Na celom potezu od zapada Balkana, preko Srbije, uspostavila su se moćna zapadna srujanja, a poslednja merenja iznad Beograda u 20 h pokazuju nestabilnu atmosferu - navodi se ispod objave.

Oblak iz Slovenije se kreće ka istoku, uz blago skretanje ka jugoistoku i na čitavoj putanji su idealni uslovi za njegovo održanje.

Ukoliko oluja ne oslabi, ušla bi za 4 do 5 sati negde na području Južne Bačke i Srema. Ipak sve su prilike da će oluja da zaobiđe Srbiju.

Nakon Slovenije, grad je pogodio i Zagreb uz jake udare vetra, ali ne toliko razorne, a praćen je i jakim pljuskom. U Zagrebu se vreme smirilo, a olujni oblak nastavio je dalje ka Srbiji, dosta slabijeg je intenziteta nego kada je krenuo iz Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading