DANAS UMERENO OBLAČNO I VEOMA TOPLO! Očekuju se pljuskovi s grmljavinom u OVIM delovima zemlje

Autor:

Vesti

25.07.2023

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature će se kretati od 16 pa do 33 na sveeru, odnosno do 40 stepeni na jugu zemlje

DANAS UMERENO OBLAČNO I VEOMA TOPLO! Očekuju se pljuskovi s grmljavinom u OVIM delovima zemlje

Foto: Tanjug/V.Šporčić/S. AĆIMOVIĆ

U Srbiji će danas biti malo i umereno oblačno i veoma toplo, a na jugu i pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako se navodi, u drugom delu dana, uz lokalni razvoj oblačnosti, kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom na severu. Duvaće slab i umeren vetar na planinama, i ponegde u nižim predelima i jak, južni i jugozapadni.

Temperature će se kretati od 16 pa do 33 na sveeru, odnosno do 40 stepeni na jugu zemlje.

Krajem dana i tokom noći na severu i zapadu zemlje jače naoblačenje sa kišom, jakim pljuskovima i grmljavinom uz pad temeprature i jak i olujni severni vetar, a ponegde se očekuje i grad.

U Beogradu vreme će biti malo i umereno oblačno i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, sa temperaturama od 26 do 36 stepeni.

U drugom delu noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz jak severni vetar.

U sredu i četvrtak očekuje se osetno svežije vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sredu se u zoni najjačih razvoja očekuju grad, kao i jak i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine, dok će u četvrtak biti sveže uz razvedravanje i ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Do kraja sedmice pretežno sunčano i umereno toplo vreme. U subotu posle podne u brdsko-planinskim, a u nedelju uveče na severu i zapadu zemlje, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, koji će se početkom sledeće nedelje, uz pojačan severni vetar, proširiti i na ostale krajeve. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading