RHMZ NAJAVIO ZAHLAĐENJE! Danas preko dana toplo, a uveče grmljavina i pljuskovi - evo i GDE

Autor:

Vesti

19.07.2023

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zoni pljuskova moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom

RHMZ NAJAVIO ZAHLAĐENJE! Danas preko dana toplo, a uveče grmljavina i pljuskovi - evo i GDE

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, ali će po podne, uveče i tokom noći u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji doći do jakog razvoja oblačnosti, sa pljuskovima i grmljavinom

U zoni pljuskova moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, po podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 stepeni do 24 stepena, a najviša dnevna od 33 stepena do 37 stepeni. 

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i tokom noći doći će do lokalnog razvoja oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, jugoistočni, po podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 21 stepen do 24 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do kraja nedelje se očekuje pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta od 30 do 36 stepeni, naročito na jugu zemlje. Na severu i zapadu očekuje se promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih intervala, kao i sa lokalnom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegde i kratkotrajnih vremenskih nepogoda u vidu grada i olujnog vetra. 

Od ponedeljka pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni.

Zbog visokih temperatura i vremenskih nepogoda, RHMZ je objavio upozorenje za područje Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading