U TOKU DANA SUNČANO I VEOMA TOPLO! Popodne se očekuje olujni vetar i grad u OVOM delu Srbije

Autor:

Vesti

13.07.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu će veći deo dana biti pretežno sunčano i veoma toplo

U TOKU DANA SUNČANO I VEOMA TOPLO! Popodne se očekuje olujni vetar i grad u OVOM delu Srbije

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Po podne će u Vojvodini doći do jakog razvoja oblačnosti sa pljuskovima, grmljavinom, kao i sa pojavom grada i olujnog vetra u zoni padavina. Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biće mogući i južnije od Save i Dunava, u centralnom delu zemlje, ali kao ređa pojava i sa manjom šansom za nepogode. 

Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni, po podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 24 °C, a najviša od 34 °C na severu Vojvodine do 40 °C u centralnoj i južnoj Srbiji. 

U Beogradu će veći deo dana biti pretežno sunčano i veoma toplo. 

Popodne i uveče očekuje se jak razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada moguća je i nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. 

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, po podne u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura oko 24 °C, a najviša oko 38 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu (14. i 15.07.) uslediće manji pad temperature za 5 do 7 stepeni u odnosu na četvrtak i biće izraženiji na severu Srbije, dok će se na jugu zemlje zadržati vrednosti dnevnih maksimuma oko 35 °C. 

Ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Od nedelje (16.07.) do srede (19.07.) biće pretežno sunčano i vrlo toplo, sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C, pri čemu će najtoplije biti na jugu i jugoistoku zemlje.  

U četvrtak (20.07.) se očekuje pad temperature, izraženiji na severu Srbije, ali sa malom šansom za padavine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

https://www.youtube.com/watch?v=scTeEx85nd0&t=6s


 

Komentari (0)

Loading