SRBIN NA PUTU DA POKORI AMERIKU: Neverovatna priča tatu majstora Adama Lakimija koji tetovira najveće američke zvezde! OVAJ SRBIN JE DOBITNIK NAJPRESTIŽNIJIH NAGRADA!

Autor:

Vesti

16.07.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo osam meseci prošlo je otkako se Adam Lakimi zaputio preko okeana, a već je ostvario svoj san

SRBIN NA PUTU DA POKORI AMERIKU: Neverovatna priča  tatu majstora Adama Lakimija koji tetovira najveće američke zvezde! OVAJ SRBIN JE DOBITNIK NAJPRESTIŽNIJIH NAGRADA!

Foto: Privatna arhiva

Samo je nebo granica ako čovek veruje u sebe i svoje snove. 
Sa tim motom otisnuo se preko bare Adam Lakimi, Srbin, tatu majstor, koji je i doslovno na putu da pokori Ameriku. Tetovira najpoznatije američke zvezde i osvaja najprestižnije nagrade, a za Srpski telegraf otkriva kako je u tome uspeo...

Adam je jedini Srbin koji se probio u SAD u krem de la krem tatu-majstora. Nedavno je u Njujorku dobio i najprestižnuju nagradu u ovoj oblasti, a bilbordi sa njegovim likom i imenom postavljeni su na centralnim gradskim ulicama.

NA GRAĐEVINI

Razgovor za naš list Adam je počeo rečenicom da bi o svom životu mogao da napiše knjigu, s obzirom na to koliko stvari mu se izdešavalo. Sada, kako kaže, živi svoj san.

- Pre 15 godina sam imao tešku saobraćajnu nesreću, kada je me udario automobil koji je išao 130 na sat, bio sam baš kritično, bio sam klinički mrtav jedno vreme. Na svu sreću, uspeo sam da se izvučem. Posle toga, radio sam razne stvari, mogu reći sve osim ovog čime se danas bavim.

U životu mu, ističe, nije bilo lako. Kako bi zaradio da preživi, morao je da radi i mnoge teške fizičke poslove.

- Radio sam na građevini u Austriji i nije mi bilo lako. S obzirom na to da sam oduvek voleo da crtam, u jednom momentu sam se okrenuo tetoviranju. To me je oduvek privlačilo, ali nikada nisam razmišljao da ću se time baviti. Onda, kao grom iz vedra neba, dogodilo se da je u Nemačkoj bilo organizovano neko takmičenje u tetoviranju, ja sam se prijavio, otišao i osvojio prvu nagradu. Tako je sve krenulo.

Narednih nekoliko godina proveo je u Nemačkoj.
- Kuća za koju sam tamo radio važila je za prestižnu i tu sam imao veoma dobre klijente. Uporedo, učestvovao sam na svim takmičenjima širom Evrope i osvajao prva mesta, dobijao prestižne nagrade.

S obzirom na to da je u Nemačkoj neko vreme boravio nelegalno, imao je posla i sa policijom. 
- Jao, kad se setim samo. Svašta se tu dešavalo, u jednom momentu nas je uhapsila i policija zbog nelegalnog boravka, nakon čega sam se vratio u Srbiju. To je baš bio period korone, sve je bilo zatvoreno. U meni se javila želja da odem u Ameriku. Kad se sve sa koronom završilo, posavetovao sam se sa advokatom oko vize i dobio vizu za talente. Tako je sve krenulo... U Los Anđelesu sam osam meseci i ono što mi se za to vreme dogodilo je, mogu reći, pravo čudo. Počeo sam da radim sa najpoznatijim imenima iz sveta muzike, sporta, glume... Moj san će biti kompletan kada mi se završi studio koji uskoro otvaram u centru Beverli hilsa.

BIĆU I SUDIJA

Takmičenja su ga oduvek privlačila.
- Nedavno je bilo takmičenje u Njujorku, na kom sam osvojio prvo mesto. Taj osećaj ne može da se opiše rečima. Ja ne mogu ljudima da objasnim koliko je to takmičenje važno, to je nešto, poput osvajanja prvog mesta na olimpijadi. Svuda po gradu su bili bilbordi sa mojim imenom. Iskren da budem, u prvi mah mi je delovalo kao san. Ono što mi se nakon toga otvorilo je to da su me pozvali da budem sudija u narednom takmičenju koje se održava u Los Anđelesu i to je za mene ogromna čast.

 

Čeka papire, pa će u
posetu Srbiji i svojima

U Srbiju, kaže Lakimi, trenutno ne može da dođe, iako mu domovina veoma nedostaje:
- Trenutno sam u procesu završavanja američkih papira. Do oktobra, ako sve bude kako treba, dobijam njihove papire i dok traje taj proces ne smem da napuštam zemlju. Kako to obično i biva kad nešto čovek ne može, meni se sad baš dolazi. Srbija i moji veoma mi nedostaju, tako da će to definitivno biti prva destinacija za putovanje kad mi bude dozvoljeno da napuštam SAD.

 

Druženje sa NBA zvezdom, bokserskim
šampionom, reperom, rijaliti-igračicom

Adam je kroz posao upoznao mnoge svetske zvezde, a sa nekim od njih je postao i prijatelj: 
-  I oni su ljudi od krvi i mesa kao i mi. U poslednje vreme radio sam sa Denisom Šrederom, NBA igračem koji igra prvu postavu u Lejkersima, kao i sa Bronzeom Bomberom, svetskim šampionom u boksu. Radio sam i sa Teli Svift, rijaliti zvezdom i verenicom svetskog šampiona u teškoj kategoriji Deonteom Vajlderom, ali i sa jednom od najvećih rep zvezda u Americi Kijarijem Kendrelom Kepusom, poznatijim kao Ofset.  

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Uros

17.07.2023 08:15

decko iz kraja, znam ga alal mu vera

Mira

25.07.2023 23:07

Adam je bio od malih nogu talenat za slikarstvo. U prvom razredu osnovne škole njegove slike su bile na izložbi. Vrlo talentovan dečko, baš Mi je drago da je uspeo. Drug moje ćerke iz osnovne škole.