NAJAVA MUP: Počinje kontrola turističkih autobusa (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

13.07.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Radićemo provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora - kažu u MUP

NAJAVA MUP: Počinje kontrola turističkih autobusa (VIDEO)

Foto: MUP Srbije

MUP Uprava saobraćajne policije, u narednom periodu pojačano će kontrolisati autobuse koji prevoze turiste kako bi se našim sugrađanima obezbedilo da se bezbedno i na propisan način odvezu na željene destinacije.

Ovo je izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan i dodao da je cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu svoj godišnji odmor.

Foto: MUP Srbije

 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača - objasnio je Belencan.

On je precizirao da će se kontrola u prvoj fazi odvijati na mestima polaska, kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti i osiguraju bezbednu vožnju putnicima, dok će u drugoj fazi ta kontrola biti obavljana na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju.

 

 

- Radićemo provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, policija će proveravati i ispunjenost administrativnih uslova, pa tako vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport - naveo je Belecan poželevši svim putnicima srećan put.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije je istakao da je suština ovih kontrola da bezbednost saobraćaja i sigurnost putnika budu na visokom nivou.

Foto: MUP Srbije

 

Belecan je pozvao privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading