PRVI ČOVEK NOVOG SADA NAJAVIO FINANSIJSKU POMOĆ: Veće subvencije za privatne vrtiće, penzionerima i do 10.000 uvećane isplate

Autor:

Vesti

13.07.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećemo zanemariti sport i kulturu, ali i investicije, poručio je Milan Đurić

PRVI ČOVEK NOVOG SADA NAJAVIO FINANSIJSKU POMOĆ: Veće subvencije za privatne vrtiće, penzionerima i do 10.000 uvećane isplate

Foto: Tanjug/N. Mihailović

Milan Đurić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je da će rebalansom budžeta koji se očekuje krajem ovog meseca novosadskim mališanima koji idu u privatne vrtiće biti povećane subvencije.

- Krajem jula imaćemo Skupštinu Grada i gledaćemo da povećamo subvencije za privatna zabavišta, koja subvencionišemo - poručio je prvi čovek Novog Sada i tako obradovao sve roditelje.

Novi Sad je, podsetimo, prva lokalna samouprava koja je uvela besplatni vrtić za sve mališane koji idu u državna zabavišta i subvencije za one koji idu u privatna obdaništa. Odluka je doneta 2020. godine na inicijativu i odlukom tadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića. Osim toga, tokom prethodne tri godine u Novom Sadu su izgrađena tri nova vrtića, kao i rekonstrisano nekoliko njih u gradskim i prigradskim naseljima, naveo je Đurić.

Međutim, kako o najmlađima, Novi Sad podjednako misli na sugrađane svih generacija. Tako je i ove godine nastavljena tradicija koja se sprovodi od 2006 pa je 75 đaka iz 18 osnovnih škola poslato na letovanje.

- Sa njima su otišli i vaspitači, kao volonteri. Otišli su u odmaralište Baošić, a organizator je Crveni krst Novog Sada. Neki od njih nikada nisu bili na moru. Trudićemo se da u budžetu za sledeću godinu bude izdvojeno više sredstava, da što više dece ide. Gledaćemo i da najstarijim sugrađanima sa najmanjim primanjima podignemo isplatu sa 5.000 na 10.000 dinara. Nećemo zanemariti sport i kulturu, ali i investicije - najavio je Đurić.

Na Egzitu 200.000 gostiju 

Gradonačelnik se osvrnuo i na upravo završeni Egzit festival i pohvalio se kako svake godine obaraju rekorde. 
- Bilo je preko 200.000 ljudi na Egzitu, nama važan festival, ali važan i za celu zemlju. To su gosti koji su registrovani u hotelima, hostelima i registrovanim privatnim smeštajima. Sigurno ih je bilo i više. Nama je to značajno zbog turizma, imamo 20 posto više turista nego prošle godine. I Soko je tu da brže preveze ljude, verovatno je i određen broj gostiju spavao u Beogradu, pa dolazio vozom na festival. Mi smo sedam dana pre festivala imali 90 odsto popunjen smeštaj. 

  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading