HEROJ IZ UŽIČKE BOLNICE SPREMAN ZA ŠTRAJK: Sve su primili na posao sem mene! U teškoj sam situaciji, nadničim, a devojka mi je trudna!

Autor:

Vesti

29.06.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užičanin Bojan Radovanović (35), mladić koji je dve godine tokom korone ginuo od posla u tamošnjem zdravstvenom centru, odbijen je na konkursu za pomoćnog radnika. Rukovodstvo namerno neće da ga primi, jer je izašao u javnost sa problemima oko produžavanja ugovora

HEROJ IZ UŽIČKE BOLNICE SPREMAN ZA ŠTRAJK: Sve su primili na posao sem mene! U teškoj sam situaciji, nadničim, a devojka mi je trudna!

Foto: RINA/Privatna arhiva

- Zove me kolega s kojim sam radio u bolnici, isti dan smo bili primljeni, obojica radili dve godine, kaže: "Boki, da ti se pohvalim, zvali su me iz bolnice da dođem da potpišem". Odmah sam pozvao bolnicu i ispada da od te grupe nas koji smo radili tokom korone, samo ja nisam primljen! Doći ću u Beograd da štrajkujem glađu, ne vidim nikakvo više rešenje - kaže za Republiku Bojan Radovanović. 

Foto: RINA

Radovanovića uprava bolnice namerno neće da vrati na posao

Radovanovićeva agonija traje dugo. Primljen je na određeno u užički ZC tokom korone, zalagao se i isticao, radio gomilu poslova koji i nisu u opisu njegovog radnog mesta u tehničkoj službi, jer se nadao da ako se lepo pokaže, produžavanje ugovora na neodređeno mu ne gine. Dobio je i karticu "Naš heroj", na ime posebnog doprinosa tokom pandemije, ali ništa od toga ga nije sačuvalo. I pored obećanja da će biti primljen na neodređeno, kad mu je istekao i poslednji ugovor našao se na ulici.

Bolnica je od tada u više navrata raspisivala konkurse, njega nisu zvali pravdajući se da to ne odgovora njegovoj stručnoj spremi. Konkurs nedavno raspisan je bio upravo za njegovo radno mesto i tražilo se više ljudi. 

Foto: RINA

Na konkursu su primljeni svi sem Radovanovića

- Zvali su me iz kadrovske i rekli za konkurs, rekli da spremim papire. Iako je konkurs već uveliko trajao i imao sam malo dana, sve sam stigao. Verovao sam da je to to, da ću konačno biti vraćen na posao. U međuvremenu je i devojka ostala trudna, bez posla sam, idem u moleraj, ovo bi mi mnogo značilo. Međutim, jutros me je pozvao kolega koji je radio sa mnom, koji je počeo istog dana kad i ja, i rekao mi da su ga zvali iz bolnice i pitali da li hoće da radi, te mu rekli šta da donese od papira. On se čak nije ni javio na konkurs. Još njih nekoliko, čuo sam, dobilo je posao bez konkursa. Samo ja ništa! - kaže Radovanović i dodaje:

- Siguran sam da me namerno nisu primili jer sam izašao u javnost kad su mi obećali ugovor, pa nisu održali reč. Samo su me iskoristili. 

Pitanja su poslata ZC u Užicu i ministarki Danici Grujičić, ali su odgovori izostali. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading