HOĆE LI NEKO DA REAGUJE: Bolnica u Užicu namerno neće da primi u radni odnos dečka koji je ginuo na poslu, jer se požalio medijima!

Autor:

Vesti

10.05.2023

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Radovanović je mladić koji je tokom pandemije korona virusa radio u Tehničkoj službi ZC Užice, često i poslove koji mu nisu u opisu posla, jer je to em ljudski, em je uvek falilo ljudi, i umesto da dobije ugovor na neodređeno, kao što mu je obećano, izbačen je na ulicu. Posle nekoliko razgovora sa rukovodstvom bolnice i kada je shvatio da od posla neće biti ništa izašao je u javnost sa svojom mukom. Sad mu namerno, kako saznajemo, ne daju posao jer se obratio medijima

HOĆE LI NEKO DA REAGUJE: Bolnica u Užicu namerno neće da primi u radni odnos dečka koji je ginuo na poslu, jer se požalio medijima!

Foto: RINA

Bojan Radovanović (30), tokom pandemije korona virusa bio je raspoređen na tehničkoj službi Medicinski gasovi, radio je pod ugovorom, koji se često produžavao, a radio je i poslove koji nisu u opisu njegovog posla.

Pomagao je svim kolegama kojima je pomoć bila potrebna. Međutim, umesto da se takav radnik nagradi i zadrži, da mu se da ugovor na neodređeno, kako mu je, uostalom i obećano, on je posle dve godine ostao bez posla. Iz bolnice su mu u više navrata obećavali da će njegovo pitanje biti rešeno, te treba odobrenje iz Beograda za njegovo zaposlenje, i vreme je prolazilo.

Foto: RINA

Bojan Radovanović trenutno živi od 10.000 dinara

Bez posla, preživljavajući samo sa 10.000 dinara mesečno, Radovanović se obratio medijima i izneo svoju priču. Iako je bilo za očekivati da to ubrza postupak da ovaj vredni mladi čovek dođe do zaposlenja, prema našim saznanjima, to ga je samo udaljilo. Naime, kako saznajemo, zbog bure koja se podigla nakon njegove ispovesti, rukovodstvo bolnice je ljuto na njega i namerno odugovlači proces njegovog prijema u stalni radni odnos. 

- Radovanović je stalno dolazio i zvao da se raspituje kada će dobiti ugovor na neodređeno, kako mu je i obećano. Međutim, kada je u svim medijima izašla njegova priča, da je dobio karticu Vlade Republike Srbije "Naš heroj", koja se dodeljuje zaslužnima tokom pandemije korona virusa, a da je sada na ulici, rukovodstvo bolnice je bilo besno zbog lošeg publiciteta. Sad se namerno odugovlači sa njegovim prijemom - kaže izvor našeg lista iz ZC Užice i dodaje:

Foto: RINA/Privatna arhiva

Bojan Radovanović je dobitnik kartice "Naš heroj" koju dodeljuje Vlada Republike Srbije

- Dečko je ispričao sve kako je bilo. Radio je i šta treba i šta ne treba, tad smo svi sve radili, uključujući i stvari koje nam nisu striktno u opisu posla. Međutim, kad se to pojavilo u medijima rukovodstvo bolnice je odmah krenulo sa pričom da to baš nije tako i da je preterao. A jeste bilo baš tako! 

I dok Radovanović čeka posao, ova zdravstvena ustanova uveliko zapošljava ljude na neodređeno. Na pitanje da li je na spisku zahteva za odobrenje iz Beograda za prijem u stalni radni odnos bio i Bojan Radovanović, iz ZC Užice, na čijem je čelu v.d. direktora doktorka Nataša Gagović, su nam odgovorili: 

- Zdravstveni centar Užice je dobio odobrenje za prijem u stalni radni odnos u Opštoj bolnici Užice, za jednog doktora medicine, 2 medicinske sestre i 2 spremacice, i shodno odobrenju rapisan je oglas 27.03.2023. Gospodin Bojan Radovanović, nije mogao biti primen jer za njegovu stručnu spremu, odnosno radnike tehničke službe nismo dobili odobrenje za stalni radni odnos.

Na opasku da Radovanović nije primljen na neodređeno jer je istupio u javnost, iz ZC Užice kažu da ove tvrdnje nisu istinite. 

Foto: Privatna arhiva

Bojan Radovanović je tokom pandemije korona virusa radio i stvari koje mu nisu u opisu posla

- Kao što je više puta rečeno, zaposlenje nije bilo moguće bez dozvole Ministarstva zdravlja RS. Napomene radi, gospodin Radovanović nije jedini u tom statusu, ka Ministarstvu zdravlja RS je poslat spisak svih lica koja su radila dve godine na određeno vreme i koja čekaju odobrenja za prijem na neodredeno vreme - navode. 

Na pitanje da li je moguće da uprava bolnice ne može mesecima da dobije odobrenje iz Beograda da zaposli mladića, teškog materijalnog stanja, koji se odlično pokazao na poslu, odgovorili su:  

- Napominjemo još jednom da svakog meseca šaljemo zahteve za prijem na neodređeno vreme i da smo do sada dobili samo ove koje smo naveli u odgovoru na prvo pitanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading