SRPSKI "PLAVI ŠLEMOVI" Pešadijska četa VJ ispraćena u mirovnu misiju UN u Libanu

Autor:

Vesti

26.06.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski vojnici ispraćeni u mirovnu misiju UN u Libanu

SRPSKI "PLAVI ŠLEMOVI" Pešadijska četa VJ ispraćena u mirovnu misiju UN u Libanu

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

U kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu danas je održana vojna svečanost povodom upućivanja novog kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu.

U sastavu kontingenta, koji će narednih šest meseci biti deo mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji, su pešadijska četa iz Prve brigade kopnene vojske i štabni oficiri.


Pešadijska četa će u zoni operacije zadatke izvršavati kao samostalna jedinica u okviru španskog bataljona, dok će štabni oficiri biti angažovani na dužnostima u komandi misije. Pripadnici Vojske Srbije su prethodno prošli sveobuhvatne pripreme i višemesečnu obuku, kako bi u potpunosti bili spremni za angažovanje u mirovnoj operaciji.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

Svečanom ispraćaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane, jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve, te rodbina i prijatelji vojnika i starešina koji se upućuju u misiju.


Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine. Trenutno u ovoj misiji Vojska Srbije angažuje pešadijsku četu, vod za zaštitu snaga, štabne oficire i grupu specijalističkih oficira zaduženih za podršku našem kontingentu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading