U BEOGRADU NAKON PROVALE OBLAKA HAOS: Padavine koje su se "sručile" na prestonicu, paralisale saobraćaj (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme koje je u kasnim popodnevnim satima pogodilo prestonicu izazvalo je kolaps na ulicama.

U BEOGRADU NAKON PROVALE OBLAKA HAOS: Padavine koje su se "sručile" na prestonicu, paralisale saobraćaj (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Kiša

Obilne padavine, usled kojih je došlo do potopa ulica, "sručile su se" na Beograd, i izazvale velike gužve u saobraćaju.

Sa društvenih mreža stižu snimci poplavljene Prvomajske ulice, ulice kod BIG-a, a na Slaviji je, zbog gužve, "opšte narodno veselje".

U pojedinim delovima prestonice automobili "mile", dok kiša još uvek ne prestaje da pada, otežavajući vožnju vozačima.

Povećane gužve beleže se na delu auto-puta od Plavog mosta i Konjarnika ka Autokomandi i dalje ka mostu Gazela. Na ovom delu auto-puta formirana je duga kolona i saobraćaj se veoma sporo odvija.

Saobraćajni čepovi stvaraju se i na auto-putu na Novom Beogradu, naročito u smeru ka gradu, gde automobili skoro stoje u mestu.

 

https://www.instagram.com/p/Ctg5GctMpUe/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

 

Upozorenje na obilne padavine

- Danas oblačno sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni grmlјavinom. Veća količina padavina biće u drugom delu dana. U jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde se očekuje i od 30 do 50 mm za 12 h, lokalno i više - saopštio je danas RHMZ.

 

 

Hidrološko upozorenje

- Narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

 

 

Žuti meteo alarm upaljen je na području Banata, Beograda, Šumadije, Pomoravlja i zapadne Srbije zbog grmljavine i kiše, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading