RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Vremenske turbulencije ne prestaju - od ponedeljka još pljuskova - prete IZLIVANJA reka

Autor:

Vesti

10.06.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jutarnjim satima ponegde kratkotrajna magla

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Vremenske turbulencije ne prestaju - od ponedeljka još pljuskova - prete IZLIVANJA reka

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/bs

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim posle podne i uveče, a koji će lokalno biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu sugradice i grada.

 

U jutarnjim satima ponegde kratkotrajna magla. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura od 12 do 17 stepeni, najviša dnevna od 24 do 28 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati oko 17 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna biti oko 25 stepeni.

Foto: printscreen/RHMZ

 

 

 

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, u većini krajeva sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ponedeljak na severozapadu suvo sa periodima sunčanog vremena, u ostalim krajevima pretežno oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Do sredine dana u zapadnim i centralnim, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina.

U utorak promenljivo oblačno i u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, samo se na jugozpadu, jugu i istoku još ponegde očekuje kiša ili pljusak s grmljavinom. U sredu pretežno sunčano. Od četvrtka ponovo u svim krajevima promenljivo i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnijim.

Moguća izlivanja na više slivova

Iz RHMZ - a su upozorili da su moguća izlivanja manjih bujičnih vodotoka narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice.

Izlivanja su takođe moguća i na slivovima Mlave, Peka i Timoka.

Od ponedeljka moguće obilnije padavine

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da se do ponedeljka u većini krajeva zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom.

"Koji će ponegde biti obilniji, preko 20 mm za kratko vreme, lokalno i više, uz pojavu sugradice i grada", piše na sajtu.

Foto: printscreen/RHMZ

 

 

Padavine će, kako kažu, biti neravnomerno raspoređene u prostoru i neujednačene po intenzitetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading