NEVREME SE NE SMIRUJE! U NAREDNA DVA SATA PONOVO KIŠA I GRMLJAVINA: Pogledajte koji delovi Srbije će biti na udaru - srpski meteorolog upozorio na JEDNU STVAR!

Autor:

Vesti

06.06.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednim satima očekuje se promenlјivo oblačno vreme s kišom i lokalnim plјuskovima, koji će na jugu i jugozapadu Srbije biti praćeni i grmlјavinom.

NEVREME SE NE SMIRUJE! U NAREDNA DVA SATA PONOVO KIŠA I GRMLJAVINA: Pogledajte koji delovi Srbije će biti na udaru - srpski meteorolog upozorio na JEDNU STVAR!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Ivan Ristić o vremenskoj prognozi

Republički hidrometeorološki zavod najavio je nove padavine u naredna dva sata na jugu i jugozapadu Srbije.

- U naredna 2 časa promenlјivo oblačno s kišom i lokalnim plјuskovima, koji će na jugu i jugozapadu Srbije biti praćeni i grmlјavinom. U košavskom području će duvati umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine - navodi se u najavi RHMZ.

Meteorolog Ivan Ristić objavio je danas da je vreme i dalje nestabilno, te da se krajem nedelje očekuju nove obilne padavine i opasnost od poplava.

- IRIE model (EC 00 UTC) Skretanje vetra na severozapadni smer krajem nedelje doneće i puno kiše celoj zemlji, nevreme se ne smiruje!!! Sve do kraja ove nedelje nestabilno, smena sunca i oblaka povremeno sa kišom, pljuskovima kiše, lokalno nepogodama i gradom. Vetar slab i umeren početkom nedelje jugoistočni, krajem nedelje severozapadni. Jutarnje temperature biće od 13 do 18 stepeni, a najviše dnevne od 23 do 28 stepeni - objavio je Ristić na Fejsbuku.

 

 

Dodao je i da preti opasnost od bujičnih poplava koje su moguće usled obilnih padavina.

- Usled čestih povremeno obilnih padavina, za kratko vreme od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, postoji mogućnost bujičnih poplava koje se u naseljenim mestima dešavaju kada količina padavina pređe 20 litara po metru kvadratnom za 6 sati - napisao je meteorolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading