STRAŠNA TRAGEDIJA U TURSKOJ! U fabrici raketa došlo do eksplozije, ima i mrtvih!

Autor:

Svet

10.06.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok eksplozije nije poznat.

STRAŠNA TRAGEDIJA U TURSKOJ! U fabrici raketa došlo do eksplozije, ima i mrtvih!

Foto: Tanjug/AP

U eksploziji u fabrici raketa i eksplozivnih naprava poginulo je pet radnika, saopštilo je danas tursko ministarstvo odbrane.

Eksplozija se dogodila rano jutros u okrugu Elmadag, u predgrađu Ankare, preneo je AP.

Uzrok eksplozije zasad nije poznat.

- U fabrici raketa i eksploziva MKE u okrugu Elmadag u Ankari dogodila se eksplozija. U eksploziji je stradalo pet naših radnika. Povodom incidenta pokrenuta je krivična istraga - navelo je ministarstvo. 

Rođaci zaposlenih koji su saznali da je došlo do eksplozije u fabrici, pohrlili su ispred fabrike, preneo je TGRT Haber.

Fabrika radi na ispunjenju kvote raketnih i eksplozivnih potreba ministarstva odbrane i ministarstva unutrašnjih poslova.

U fabrici se vrše eksplozivna, toplotna i dinamička ispitivanja raketnog goriva i baruta.
Posle eksplozije, na mesto nesreće stigli su vatrogasci, koji gase požar, kao i veliki broj ambulantnih vozila.

Eksplozija se dogodila oko 8:45 u kompleksu državne Mehaničke i hemijske industrijske korporacije, u predgrađu Ankare, rekao je guverner Vasip Šahin novinarima, preneo je AP.

Šahin je dodao da je eksploziju verovatno izazvala hemijska reakcija tokom proizvodnje dinamita, a tužilaštvo je odmah pokrenulo zvaničnu istragu. Sivi dim je viđen kako se uzdiže iznad kompleksa, dok su se ambulantna vozila i vatrogasci uputili ka mestu nesreće, objavila je privatna televizija NTV.

Prozori na obližnjim prodavnicama i kućama su razbijeni jačinom eksplozije. Članovi porodica radnika brzo su otišli ispred fabrike kada su čuli da je došlo do nesreće, dodala je televizijska stanica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading