"Šesti rođendan da nisi sa nama, da ne mogu da te zagrlim, poljubim"! Potresno pismo MAJKE NESTALE DEVOJČICE IZ SUBOTICE kojoj je bivši muž napravio pakao od života!

Autor:

Vesti

09.06.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među decom koja su nestala i za kojom se već dugo traga je i Eleonora Arežina, devojčica koja danas, 9. juna, puni 13 godina, a o kojoj majka Miroslava Babić iz Subotice ništa ne zna već šest godina - čak ni da li je živa! Nora, kako joj majka tepa, rođena je 9. juna 2010. godine, ali Miroslava danas nema mogućnost da joj poželi sreću, da je čvrsto zagrli i podeli s njom toplinu zagrljaja iz kog je na silu otrgnuta još 2017. godine.

"Šesti rođendan da nisi sa nama, da ne mogu da te zagrlim, poljubim"! Potresno pismo MAJKE NESTALE DEVOJČICE IZ SUBOTICE kojoj je bivši muž napravio pakao od života!

Foto: nestalisrbija.rs

Ime Eleonore Arežine je u zvaničnom registru nestalih osoba. Majka Miroslava joj je napisala pismo u nadi da će njene reći nekako ipak stići do Nore.

Majčino pismo Nori

“Draga moja Nora,

Prošlo je punih šest godina kako te je Milan (Norin otac, prim. nov.) uz pomoći loših, nasilnih i opasnih ljudi oteo. Šest godina oni onemogućavaju da mama sazna gde si, kako si, da li si živa, sprečavaju nasilno svaki kontakt, da budemo zajedno. I zato neka niko ne promoviše prava dece i majki, pravo na slobodan život bez nasilja, borbu protiv trgovine decom u zemljama Evropske unije.

Petak, 9. jun 2023. godine, 13 godina kako su te doneli na prvo dojenje deset minuta po tvom rođenju. Upijala si mleko kao mala vučica i prstićima čvrsto držala svoju mamu. Taj najlepši trenutak moja je snaga danas, jača od prirode. Zavolela sam te još u stomaku, mazila te tokom šetnji, kupala te u suncu, notama i rečima.

Danas ne znam kako izgledaš, da li si živa. Pišem ti ovo pismo da bih ti rekla istinu, jer možda se više nećemo sresti. Milan ti je zabranio da pričaš srpski, prisilio te da zaboraviš imena onih koje voliš i koji te vole, izbrisao naše fotografije. Da može, iščupao bi nas iz tvojih misli i srca. Nadam se da šest i po godina našeg zajedničkog života, radosti, igre, vremena koje smo provele zajedno trpeći njegovo nasilje, ne može da izbriše. Svakom detetu je potrebna majka.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Nikola Tumbas

Miroslava Babić

 

Prošli su 9. jun 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022. i danas, 2023. godine, da tvoja mama, baka, deda, ujak, sestra ne mogu da te zagrle, poljube za tvoj rođendan. Znam da bi se radovala bakinoj torti i cveću za tvoj rođendan, da te ujko i deda voze u muzičku školu i na treninge tenisa.

Šesti rođendan da nisi sa nama. Ne mogu da te zagrlim, poljubim, poželim srećan rođendan, jer je nasilan Milan onemogućio svaki kontakt sa tobom. Umesto radosti, dan je ispunjen tugom i bolom porodice koja te čeka.

Ljubavi moja, samo želim da nam se vratiš, da osetim tvoj miris, dodirnem ti kosu, obraze, zagrlim čvrsto, da budemo daleko od nasilnih, zlih, loših i opasnih ljudi.

Prolaze oko mene devojčice od 12, 13 godina, šetaju sa svojim majkama, idu na koncerte, pozorišne predstave, kupuju zajedno suknjice i haljine, patike, prave frizure, uče jezike, putuju. Pokušavam da zamislim tebe, Norice moja.

Živim za tebe, Eleonora, za dan kada ćeš se vratiti da budeš slobodna sa tvojom mamom i porodicom u tvojoj zemlji Srbiji. Loši i opasni ljudi, Milan, ne mogu da nam izbrišu ljubav koja nas spaja. Oni ne znaju da nijedna ćerka i majka nikada ne žive odvojeno, bez obzira na razdaljinu između njih. Ne znaju da je Majka ona koja može zauzeti mesto svih drugih, ali čije mesto niko drugi ne može zauzeti. I da reči nisu dovoljne da se izrazi bezuslovna ljubav koja postoji između majke i ćerke.

Volimo te, Eleonora.”

Majci dodeljeno roditeljsko pravo, ali...

Gde je mala Eleonora? Njena majka se to pita već godinama unazad, otkad je devojčica nestala bez traga još 2017. godine. Veruje se da je devojčicu oteo njen otac i odveo u Austriju nakon što je sud majci dodelio starateljstvo. Majka devojčice ne zna ni da li je mala Eleonora uopšte živa.

Osnovni sud u Subotici je u maju 2017. godine doneo Rešenje o hitnoj meri kojim se vršenje roditeljskog prava dodeljuje Miroslavi da bi se izbeglo dalje nasilje nad detetom. Miroslava je ćerku poslednji put videla te godine, 20. novembra, u Francuskoj školi u Beču.

Dete je zajedno s njom trpelo fizičko i psihičko nasilje dok su bile u zajednici sa Eleonorinim ocem, ali maltretiranje nije prestalo ni kasnije, zbog čega i strahuje da više neće imati priliku da je zagrli.

"Zamislite da godinama ne znate da li vam je dete živo"

- Republika Austrija, Centar za socijalni rad u Beču, Interpol Austrije... prekršili su sva osnovna prava zagarantovana Konvencijom UN i EU, prava deteta i osnovna ljudska prava. Ni u jednom momentu nije urađeno veštačenje ličnosti Milana Arežine. Napominjem da smo Eleonora i ja bile žrtve porodičnog nasilja, posebno u periodu od 2014. do 2017. godine, i da je Milan Arežina triput pokušao da me ubije - kaže Miroslava Babić za “Blic”.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading