POKRENUTA PLATFORMA ZA PREVENCIJU NASILJA U ŠKOLAMA: Sve se čuva u arhivi kojoj pristup imaju policija, dom zdravlja i centar za socijalni rad

Autor:

Vesti

07.06.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Platforma je dostupna i roditeljima koji mogu i sami prijaviti nasilje nad njihovim detetom.

POKRENUTA PLATFORMA ZA PREVENCIJU NASILJA U ŠKOLAMA: Sve se čuva u arhivi kojoj pristup imaju policija, dom zdravlja i centar za socijalni rad

Foto: Shutterstok

Vršnjačko nasilje

Platforma „Čuvam te“, na kojoj će se voditi evidencija o svim oblicima nasilja prisutnih u školi, počela je sa radom. Platforma je dostupna i roditeljima koji mogu i sami prijaviti nasilje nad njihovim detetom.

Škola je je u obavezi da prijavi treći nivo nasilja i da o prvom i drugom, u formi izveštaja, zabeleži na platformi da se ono desilo.

Budući da pristup platformi imaju i sve službe (policija, dom zdravlja, centar za socijalni rad) uključene u zaštitu dece, evidencijom i oni stiču uvid u ponašanje deteta, što se čuva u bazi podataka.

- Smatramo veoma važnim da zajedno učimo našu decu mirnom rešavanju konflikata i prevenciji nasilja, obraćanju svim odraslim u školi i van nje u svrhu rešavanja problematičnih situacija jer samo na taj način, zajedno, možemo osigurati poverenje, sigurnost i bezbednost svakog školskog okruženja - poručuju u Ministarstvu prosvete, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading