VRŠNJAČKO NASILJE OD SADA ĆE MOĆI DA SE PRIJAVI NA PLATFORMI "ČUVAM TE"! Nove mere Vlade za očuvanje bezbednosti dece stupaju na snagu

Autor:

Vesti

19.05.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca i roditelji nasilje će moći da prijave anonimno ili da se predstave.

VRŠNJAČKO NASILJE OD SADA ĆE MOĆI DA SE PRIJAVI NA PLATFORMI "ČUVAM TE"! Nove mere Vlade za očuvanje bezbednosti dece stupaju na snagu

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Vršnjačko nasilje u Srbiji od danas može da se prijavi i elektronski i to na platformi "Čuvam te".

Kako je rečeno na predstavljanju platforme u Kancelariji  za E-upravu Vlade Srbije roditelji i deca će popunjavanjem formulara na ovoj platformi koja se sastoji od 10 koraka moći da prijave nasilje. 

Kako je istaknuto, to mogu da urade anonimo, ali i da se predstave, a takođe moći će da prate postupanje po njihovoj prijavi. 

Oni koji prijave nasilje anonimono moraće da zapamte broj prijave kako bi pratili postupanje, a oni koji su se prilikom pristupanja predstavili  dobiće informacije na e-mail adresu. 

Ministar  informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović je istakao da je cilj pokretanja ove platforme da se građanima omogući da na jednostavan način prijave nasilje i da na transparentan način prate postupanje nadležnih institucija po njihovoj prijavi.

- Zahvaljujući nacionalnoj platformi 'Čuvam te' imaćemo uvid u efikasnost postupanja svake ustanove gde se čeka na postupanje, a kroz vreme i analize koje su donele pozitivne rezultate ili nisu - rekao je Jovanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading