ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Od sutra elektronska prijava nasilja nad decom na platformi ČUVAM TE

Autor:

Vesti

18.05.2023

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi nadležni organi pratiti bukvalno svaku prijavu nasilja prema detetu i tok njenog rešavanja - dodala je premijerka.

ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Od sutra elektronska prijava nasilja nad decom na platformi ČUVAM TE

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će od sutra početi primena elektronskog sistema prijave nasilja nad decom na platformi "Čuvam te".

Na sednici Skupštine Srbije posvećonoj bezbednosnoj situaciji u zemlji, Brnabićeva je rekla da su, u skladu sa programom rada Vlade do 2026. godine i prioritetom unapređenja bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama vaspitanja i obrazovanja preduzete aktivnosti za puštanje u rad elektronskog sistema prijave nasilja za građane i nadležne organe i ustanove u okviru nacionalne platforme za prevenciju nasilja koja uključuju decu.

- To je platforma Čuvam te. Pored video snimaka, sa predavanjem na različite teme u vezi sa bezbednošću i vršnjačkim nasilje, na platformi Čuvam te, kreraran je sistem za prijavu nasilja koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove - navela je premijerka.

Dodala je da će na jednom mestu, preko Trijažnog tima koji je uspostavljen u okviru Ministarstva za informisanje i telekomunikacije, svi nadležni organi pratiti bukvalno svaku prijavu nasilja prema detetu i tok njenog rešavanja.

- Status prijave će biti dostupan u svakom trenutku, a i građani će moći da podnose prijave Trijažnom timu, prate tok i ishod - rekla je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (40)

Loading
RR

18.05.2023 18:19

Država već duže vreme čini napore da stane na put nasilju i nasilnicima. Ova platforma postoji godinama unazad i treba da pomogne svim žrtvama nasilja.

Poly

18.05.2023 18:21

Sjajno! Mora se nasilju stati na put.

Koka

18.05.2023 18:22

Vlada radi sve da spreči nasilje nad decom.

Daki

18.05.2023 18:22

Izuzetno me raduje što se nešto ovako konačno pojavilo i kod nas.