PREDSEDNICA VLADE NA DANAŠNJOJ SEDNICI SKUPŠTINE: Brnabić počela izlaganje tako što je još jednom izjavila saučešće porodicama žrtava masakra

Autor:

Vesti

18.05.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić danas odgovara na pitanja poslanika Narodne skupštine Srbije.

PREDSEDNICA VLADE NA DANAŠNJOJ SEDNICI SKUPŠTINE: Brnabić počela izlaganje tako što je još jednom izjavila saučešće porodicama žrtava masakra

Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvuje danas sednici Narodne skupštine, a svoje izlaganje je otpočela tako što je još jednom izjavila saučešće porodicama žrtava masakra.

- Kao neko ko duboko veruje u demokratske vrednosti, verujem da je Narodna skupština pravo mesto za razgovor o svim temama, a ne performanse, a posebno o temama koje su ovako teške i ovoliko važne za naše društvo i za naše građane - rekla je nakon izražavanja saučećšća porodicama žrtava i dodala:

- Kao predsednica Vlade, sedeću ovde, odgovarati na pitanja narodnih poslanika i raspravljati koliko god treba – o bezbednosnoj situaciji pre i posle ovih tragedija, o merama koje smo preduzeli, o očekivanjima od ovih mera i dokle smo stigli sa njihovom implementacijom, saslušaću sa pažnjom i uvažavanjem svaki dodatni predlog mera kako bi deca (iznad svega i svih), ali i svi građani Srbije bili bezbedniji, osećali se bezbednije i kako bi svi zajedno, a ne podeljeno po političkim i svakim drugim linijama, kao što su to radile mnoge druge zemlje nakon sličnih tragedija, bez politizacije (ako je to ikako moguće) radili na predlozima kako da, kao društvo, nastavimo dalje.

- Mislim da ovo nije vreme za političke podele i volela bih da ih nije bilo, iako nažalost i danas, sada, vidim da neki žele da koriste ovo na najgrublji i najbanalniji način za podele. Mislim da je Skupština jedini forum u kome ozbiljni i odgovorni političari treba da raspravljaju o merama koje kao društvo preduzimamo. 

Brnabić ja nakon toga iznela samo ukratko pregled bezbednosnih mera pre tragedija – sa posebnim akcentom na škole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (39)

Loading
Ras

18.05.2023 17:16

Nije ni cudo da se desi masakr kada se u Skupstini gleda nedolicno i agresivno ponasanje opozicije.

Goran

18.05.2023 17:23

Premijerka Brnabić je veoma kulturna i emancipovana osoba!

Dušan

18.05.2023 17:39

Opoziciju samo interesuje destabilizacija Srbije i otimanje vlasti

Ana

18.05.2023 17:49

Sta bre vi iz opozicije hocete? Da vam Gasic vaspitava decu, da ide od kuce do kuce? On je svoju decu odlicno vaspitao, izrasli su ozbiljne i posvecene ljude. A vi se okrenite svojoj deci i porodici.Podrska Gasicu!