VOĐENA JE KAMPANJA PROTIV MOG UGLEDA: Oglasila se bivša direktorka "Laze Lazarević" nakon smene

Autor:

Vesti

02.06.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je dodala i da je klinika 2019. godine pokrenula prvu Nacionalnu liniju za prevenciju samoubistva

VOĐENA JE KAMPANJA PROTIV MOG UGLEDA: Oglasila se bivša direktorka "Laze Lazarević" nakon smene

Foto: youtube-printscreen

Smenjena v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu dr Ivana Stašević Karličić saopštila je da je odluka o njenom razrešenju koju je donela Vlada Srbije legitiman i institucionalan čin.

 

Ona, međutim, navodi da je "u proteklih meseci vođena intenzivna plaćena medijska kampanja koja promoviše lično i institucionalno nasilje sa ciljem urušavanja" njenog ugleda, ali ugleda Klinike i njenih zaposlenih.

To je, kako ocenjuje, "zapravo nasilni odgovor kriminalne manjine na sprovedene antikoruptivne mere, odgovorno poslovanje i stručne standarde".

Dr Ivana Stašević Karličić podseća da je funkciju na klinici obavljala od 2017.godine.

- Za nepunih šest godina koliko sam obavljala ovu funkciju Klinika je postala prva akreditovana psihijatrijska ustanova na teritoriji Republike Srbije. Klinika koja je zatečena u blokadi računa u dugovanjima prema dobavljačima i neizmirenim obavezama postala je likvidna ustanova – sve obaveze se izmiruju na vreme i na današnji dan Klinika ne samo da je bez dugovanja, već ima i sopstvena sredstva. Ovakvo odgovarno poslovanje je omogućilo ne samo bolje uslove lečenja i zbrinjavanja pacijenata, već i boljih uslova rada zaposlenih. Navedeno je potvrđeno u preko 30 inspekcijskih nadzora nadležnog ministarstva u poslednjih meseci - istakla je u saopštenju.

Dodala je i da je klinika 2019. godine pokrenula prvu Nacionalnu liniju za prevenciju samoubistva, koja zajedno sa celokupnim javno-zdravstevnim aktivnostima na prevenciji i zaštiti mentalnog zdravlja ima i vrlo jasne pokazatelje.

Ističe da je stopa suicida na teritoriji Republike Srbije smanjena je za 12 odsto, a otvoren je i prvi Centar za mentalno zdravlje na teritoriji grada Beograda 2018. godine, gde je bez uputa i knjižice profesionalnu, stručnu pomoć dobilo desetine hiljada naših građana.

- Sa posebnim ponosom ističem da je tokom najveće krize u periodu pandemije Covid-19, Klinika besprekorno radila 24/7, uputila preko stotinu zdravstvenih radnika u druge ustanove, organizovala liniju za pružanje psihosocijalne pomoći u uslovima pandemije i sa uspehom zbrinjavala sve psihijatrijske pacijente koji su oboleli od korone sa teritorije čitave Republike Srbije. Zbog izuzetne organizacije posla i zaštite života i zdravlja pacijenata, zaposlenih, kao i celokupnog stanovništva Klinika je prepoznata kao vodeća ustanova u kreiranju strategije za zaštitu mentalnog zdravlja u kriznim situacijama - navodi doktorka.

Podsećamo, v.d. direktorka "Laze Lazerevića" smenjena je juče sa te funkcije.

Ona je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", a na mestu v.d. direktora je od 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading