SAVET RODITELJA ĐAKA IZ RIBNIKARA ZAHVALIO VLADI NA DOSADAŠNJEM ANGAŽOVANJU: Očekujemo ubrzano rešavanje ostalih zahteva

Autor:

Vesti

30.05.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako će biti završena školska godina u OŠ „Vladislav Ribnikar“ još uvek nije poznato, roditelji su podeljeni: jedni su za kraj 2. juna, dok su drugi izričito protiv.

SAVET RODITELJA ĐAKA IZ RIBNIKARA ZAHVALIO VLADI NA DOSADAŠNJEM ANGAŽOVANJU: Očekujemo ubrzano rešavanje ostalih zahteva

Foto: S.T./D.KADIĆ

Juče posle sastanka Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" sa, kako je rečeno, svim relevantnim institucijama, jedna grupa roditelja izašla je sa informacijom da se školska godina završava 2. juna. Ipak, kasno sinoć održan je još jedan sastanak.

Prema dopisu Saveta roditelja đaka OŠ "Vladislav Ribnikar" na snazi su četiri zahteva, a Savet se zahvalio Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju.

- Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo ubrzano rešavanje ostalih - navodi se u dopisu roditelja đaka Ribnikara, u okviru drugog zahteva.

Kako piše u dopisu, Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahteva:

- Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahteva koje je usvojio Savet roditelja na sednici 09.05.2023. godine, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promene namene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se deo zgrade prenameni u deo sećanja na žrtve. Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo ubrzano rešavanje ostalih.

Ovo su preostale tačke dopisa:

* Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" zahteva od državnih organa da omoguće da, za sve učenike koji to žele, nastavna školska godina u OŠ „Vladislav Ribnikar“ traje po planu rada škole i školskom kalendaru u objektu naše škole. Savet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi 2. juna za svu decu koja žele da idu u školu.

* Za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OŠ "Vladislav Ribnikar" neophodno je konsultovati Nastavničko veće i Savet roditelja. Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OOŠ "Vladislav Ribnikar".

* Zahtevamo što pre na uvid kopiju Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OŠ "Vladislav Ribnikar".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
KaziteNamDaZnamo

30.05.2023 15:23

Da li se Monstrum pusta na slobodu i kada? I zasto?