POD JEDNIM KIŠOBRANOM, MONAH ANTONIJE I VILIBALD ERIĆ: Na protestima raščinjeni pop i bivši funkcioner SNS

Autor:

Vesti

27.05.2023

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrti opozicioni protest "Srbija protiv nasilja" počeo je večeras nešto posle 18.00 časova ispred Narodne skupštine, odakle je planirana šetnja koja će se završiti formiranjem "prstena" oko zgrade Radio-televizije Srbije.

POD JEDNIM KIŠOBRANOM, MONAH ANTONIJE I VILIBALD ERIĆ: Na protestima raščinjeni pop i bivši funkcioner SNS

Foto: Republika

Organizatori su najavili šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta i Takovskom do javnog servisa Srbije, koji, kako su rekli, mora da izveštava u interesu svih građana.

Kako je potvrđeno i tokom izveštavanja N1, organizatori skupa su prozapadne političke stranke, a među učesnicima protesta su još neka dobro poznata lica, poput raščinjenog popa Antonija i nekadašnjeg funkcionera SNS Vilibalda Erića.

Kako se vidi na fotografiji koja je zabeležena na današnjim protesima, oni se nalaze jedan do drugog.

Podsetimo, monah Antonije lišen je monaškog čina još pre 11 godina, nakon što je izazvao nerede ispred manastira Gračanica kod Valjeva i organizovao proteste pred Patrijaršijom u Beogradu.

Crkveni sud ga je optužio za samovolju i nemonaško nepokoravanje nadležnim crkvenim vlastima, kao i za iznošenje brojnih neistina i kleveta nedoličnim hrišćaninu, a kamoli monahu. U presudi stoji i da se odrekao poslušnosti crkvenoj vlasti, bunio i stvarao zaveru protiv nje, uskraćivao joj dužno poštovanje, klevetao je, vređao i nipodaštavao, a i odbijao da izvrši odluke nadležnih crkvenih vlasti.

Odlukom Crkvenog suda Eparhije budimljansko-nikšićke, on je vraćen u red civila sa svetovnim imenom Dragan i isključen iz crkvene zajednice na dve godine.

Nakon toga više puta je hapšen zbog "akcija" u zaštiti valjevske Gračanice i incidenata sa policijom. Ovaj raspop je bio hapšen i u junu 2012. godine , kada je Vanraspravno krivično veće Osnovnog suda uvažilo žalbu njegovog branioca i ukinulo mu jednomesečni pritvor.

On je rušio i dva stuba buduće telemerne stanice na brani “Rovni” i, kako je tada saopšteno, pričinio štetu od oko 800.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (21)

Loading
Goga

27.05.2023 20:05

Ponovo u fokusu oni koji realizuju nasilje na protestu protiv nasilja.

Jelena

27.05.2023 20:08

Kakav dvojac. Strašno.

Dea

27.05.2023 20:09

Politika i crkva se nikada nisu mešale, ali u opozicionim redovima sve je moguće.

Bojana

27.05.2023 20:09

Sličan se sličnom raduje. Sve najveći šljamovi uz nasilničku opoziciju.