OČEKUJE SE DA OTVARANJU VEŽBE PRISUSTVUJU PRIŠTINSKI ZVANIČNICI: Na KiM 7.000 američkih i 17.000 vojnika iz NATO zemalja

Autor:

Vesti

21.05.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vežbi će učestvovati i 1.300 pripadnika takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga

OČEKUJE SE DA OTVARANJU VEŽBE PRISUSTVUJU PRIŠTINSKI ZVANIČNICI: Na KiM 7.000 američkih i 17.000 vojnika iz NATO zemalja

Foto: Tanjug/AP

Vojna vežba koju predvode Sjedinjene Američke Države, na kojoj će učestvovati oko 7.000 američkih i 17.000 vojnika iz 25, uglavnom NATO zemalja, počinje danas na tzv. Kosovu i trajaće do 2. juna.

Na vežbi će učestvovati i 1.300 pripadnika takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga.

Na glavnom prištinskom trgu, održaće se otvaranje vežbe "Defender Europe 23", uz predstavljanje kosovskih vojnika koji su se za vežbu pripremali više od godinu dana, kao i naoružanja takozvanog Kosova, prenosi Tanjug.

- Trebalo je više od godinu dana intenzivnih priprema za uspešnu realizaciju ove vežbe, ulaganja u opremu i sisteme naoružanja, investicije u infrastrukturu i mnogo obuke - napisao je na Fejsbuku ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj, poručivši da je Kosovo spremno da se pridruži NATO paktu.

Očekuje se da otvaranju vežbe prisustvuju prištinski zvaničnici, kao i predstavnici američke vojske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading