"Orao devet" duž administrativne linije sa Kosovom! Hitno se oglasio KFOR!

Autor:

Vesti

20.05.2023

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedinice italijanskog Kfora, pojačane severnomakedonskim, albanskim i moldavskim vodovima, sprovele su statički posmatrački nadzor uz podršku mobilnih danonoćnih patrola u opštinama Istok, Štrpce i Orahovac, saopštio je Kfor.

"Orao devet" duž administrativne linije sa Kosovom! Hitno se oglasio KFOR!

Foto: FOTO TANJUG/ STR/ bg

Mirovna misija na KiM predvođena NATO-om (KFOR) danas je saopštila da je njena regionalna komanda "Zapad" sprovela akciju "Orao devet", u cilju povećanog prisustva duž administrativne linije, ali i u nekim od najudaljenijih oblasti severne pokrajine.

Jedinice italijanskog Kfora, pojačane severnomakedonskim, albanskim i moldavskim vodovima, sprovele su statički posmatrački nadzor uz podršku mobilnih danonoćnih patrola u opštinama Istok, Štrpce i Orahovac, saopštio je Kfor na Fejsbuku.

Iz Kfora su još jednom naglasili da Misija deluje u skladu sa mandatom Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a kako bi obezbedila sigurnost, bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji, prenosi Tanjug.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading