KOD KOSOVSKE KAMENICE OBILI OSNOVNU ŠKOLU, PA POKUŠALI DA JE ZAPALE! Kancelarija za KiM: Albanski političari huliganima daju podstrek za napade!

Autor:

Hronika

11.05.2023

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na KiM i udara na naše najmlađe, što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena, saopštila je Kancelarija za KiM.

KOD KOSOVSKE KAMENICE OBILI OSNOVNU ŠKOLU, PA POKUŠALI DA JE ZAPALE! Kancelarija za KiM: Albanski političari  huliganima daju podstrek za napade!

Foto: Tanjug/printscreen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su noćas nepoznate osobe obile školu, izdvojeno odelenje OŠ Desanka Maksimović u naselju Bosce, u opštini Kosovska Kamenica i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce.

Meštane sela je uznemirila ova vest, a policija i vatrogasci izašli su na mesto događaja da izvrše uviđaj.

- Ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na KiM i udara na naše najmlađe, što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena. Zabrinjavajuće je što albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade - navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Napad na školu je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da izgrednici budu otkriveni i sankcionisani.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading