SJAJNE VESTI! Država preuzima brigu o povređenima iz masakra: Nevena će dobiti protezu

Autor:

Vesti

14.05.2023

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država će naći način da pomogne žrtvama masakra.

SJAJNE VESTI! Država preuzima brigu o povređenima iz masakra: Nevena će dobiti protezu

Foto: Fecbook

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) kao ustanova čija je dužnost da svojim osiguranicima pruži najbolju moguću medicinsku negu u okviru svojih nadležnosti, neprestano prati zdravstveno stanje povređenih u tragedijama u Srbiji.

Reagujući na pisanja medija da je devojci Neveni Vujić (20) iz Dubone kod Mladenovca, koja je teško povređena prilikom masovnog ubistva, potrebna veštačka ruka, iz fonda su poručili da prate zdravstveno stanje svih povređenih.

Ukoliko struka oceni da je nekima od njih neophodan tretman ili pomagalo koje ne podrazumeva obavezno zdravstveno osiguranje, država će svakako naći način da im pomogne da to i dobiju - navodi se u saopštenju RFZO.

Podsetimo, Nevena Vujić (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povređena u masakru koji je počinio Uroš Blažić kad je, pucajući iz „kalašnjikova“, ubio osmoro mladih. Njoj je posle rafalne paljbe amputirana leva podlaktica, a već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading