NOVI SKANDAL U ŠKOLI U TRSTENIKU GDE SU MALTRETIRALI PROFESORKU! Bivši direktor ošamario đaka na času!

Autor:

Vesti

04.05.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se desio tokom časa 28. aprila, a otac dečaka je prekjuče, nakon praznika, došao da prijavi nasilje nad njegovim detetom.

NOVI SKANDAL U ŠKOLI U TRSTENIKU GDE SU MALTRETIRALI PROFESORKU! Bivši direktor ošamario đaka na času!

Foto: Djordje Ceperkovic Youtube printscreen

Tehnička škola Trstenik

Profesor računarstva i informatike Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić, koji je nedavno podneo ostavku na mesto direktora ove ustanove u kojoj su trojica đaka pre nekoliko meseci maltretirala profesorku engleskog jezika, ošamario je u petak na času učenika prve godine!

- Incident se desio tokom časa 28. aprila, a otac dečaka je prekjuče, nakon praznika, došao da prijavi nasilje nad njegovim detetom - otkriva izvor Kurira.

Dodaje da je o svemu obaveštena školska uprava i da je Glidžić suspendovan.

Ministarstvo prosvete

Pokrenut disciplinski postupak Iz Ministarstva prosvete navode za Kurir da je škola obavestila nadležnu školsku upravu o incidentu koji se dogodio 27. aprila, a koji je razrednom starešini i pedagogu škole prijavio učenik prvog razreda:

- Škola je odmah preduzela sve mere predviđene propisima, obavešteni su roditelji, održan je sastanak Tima za zaštitu od nasilja, a u cilju utvrđivanja odgovornosti biće pokrenut disciplinski postupak protiv zaposlenog.

- Deca iz tog razreda su juče dolazila s roditeljima u školu da daju izjave o tome šta se desilo. Takva je procedura da se utvrdi istina. Ispituju se okolnosti, nakon čega bi trebalo da budu preduzete određene mere. Deca su u sredu iz revolta ispred prozora zbornice uzvikivala njegovo prezime. Kad su stariji učenici čuli šta se desilo, govorili su: "Mi smo dobro prošli, nama je udarao samo čvrge".

Podsetimo, u Tehničkoj školi u Trsteniku sredinom novembra prošle godine trojica učenika su na času maltretirala profesorku engleskog, izmakli joj stolicu i sve to snimili, a snimak poniženja plasirali i na društvene mreže.

Jedan od nasilnika se ispisao iz škole tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka, a nastavničko veće prvobitno je donelo odluku da druga dva đaka budu izbačena iz škole. 

Međutim, ova odluka je poništena jer je utvrđeno da je tadašnji direktor Milan Glidžić napravio propuste u proceduri. Nakon toga sproveden je pojačan vaspitni rad sa učenicima, a kažnjeni su smanjenom ocenom iz vladanja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Djoler56

04.05.2023 18:46

I ??? I šta sada očekujete ??? Huligani su vraćeni u školu zbog " procedularne greške " !!! Ej, bre !!! Da li se neko, nakon toga, zapitao kakav autoritet će, kod te dece, imati i bivši direktor i napadnuta ( i osramoćena) profesorka ?! Jedan huligan se ispisao iz škole da bi, i jeste, izbegao kaznu, a druga dvojica ( ili dvoje) izbačeni pa vraćeni tj. pomilovani - nagrađeni, za svoje iživljavanje. BRAVO !!! Brinete se o pravima deteta, a o obavezama ni reč !!! Ne zaboravite DA PRAVA PROIZILAZE IZ OBAVEZA !!!

Nena Ž

04.05.2023 20:07

Dokle će roditelji stititi svoju ne vaspitani decu. Nastavnika treba nagraditi a ne suspendovati. Deca imaju prava ali ne i obaveze, zato nam se ovo desava. Da li treba još neka tragedija da se uvede disciplina u škole? Na žalost sada trpe dobra deca od loše, nevaspitane dece kojoj škola ništa ne moze.