DIREKTOR KORIDORA DOBIO VAŽNO PRIZNANJE OD CRKVE: Seniću krst vožda Đorđa Stratimirovića za zasluge

Autor:

Vesti

02.05.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Senić, direktor Sektora za upravljanje izgradnjom u "Koridorima Srbije", sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija, dobio je krst vožda Đorđa Stratimirovća, za značajan dopinos očuvanju tradicije Vojvodine

DIREKTOR KORIDORA DOBIO VAŽNO PRIZNANJE OD CRKVE: Seniću krst vožda Đorđa Stratimirovića za zasluge

Foto: Privatna arhiva

- Sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija i uz saglasnost porodice Pl. Stratimirovića od Kulpina, našao je za potrebno izdati sledeći ukaz:

Foto: Privatna arhiva

Ukaz kojim je odlikovan Aleksandar Senić

Osvedočeni u samopregodno služenje Bogu i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i njenom narodu širom srpskih zemalja i rasejanja, kao i u požrtvovano istrajavanje na vrednostima svetosavske duhovnosti i idejama svesrpskog jedinstva, a osobito u znak priznanja za pokazano vernost i značajan doprinos na delu svedočenja vrednosti i očuvanja tradicija Srpske Vojvodine, odlikujemo Aleksandra Senića krstom Vožda Đorđa Stratimirovića - navodi se u ukazu. 

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Senić na dodeli odlikovanja

Aleksandar Senić, direktor Sektora za upravljanje izgradnjom u "Koridorima Srbije",na ceremoniji se zahvalio vladiki Vasiliju na časti koju mu je ukazao. 

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Senić sa vladikom sremskim Vasilijem

- Ovaj krst, koji mi danas dodeljujete, je za mene i velika obaveza da i nadalje pomažem i radim za Crkvu Hristovu. Kao čoveku iz Šumadije, naročito mi znači da pored Ordena Vožda Karađorđa, danas dobijem i Krst još jednog srpskog vožda, Đorđa Stratimirovića - poručio je Senić.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading