OGLASIO SE SRPSKI KONZUL U ŠVAJCARSKOJ! Šaulić: Ovo su dalji koraci u slučaju ODVEDENOG DETETA

Autor:

Vesti

20.04.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konzul nije mogao da podeli nikakve detalje slučaja.

OGLASIO SE SRPSKI KONZUL U ŠVAJCARSKOJ! Šaulić: Ovo su dalji koraci u slučaju ODVEDENOG DETETA

Foto: Društvene mreže

Porodična drama Jelene Abramović (32), koja je optužila muža Mašana Lubardu (37) da je na Veliki petak ilegalno odveo njihovog dvoipogodišnjeg sina u Švajcarsku bez pasoša i njene saglasnosti, podigla je Srbiju na noge, a nadležne institucije su saopštile da već rade na rešavanju ovog slučaja.

Republika

Foto: Printscreen

jelena Abramović

 

Nakon što je ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio da njegovo ministarstvo čini sve što je u njihovoj moći, generalni konzul Srbije u Švajcarskoj Mihajlo Šaulić rekao je za Kurir da o detaljima slučaja ne može da govori.

Republika

Foto: Društvene mreže

Jelena Abramović i Mašan Lubarda sa detetom

 

- Kao što je ministar Dačić rekao, mi nismo bili zvanično obavešteni sve do trenutka dok se oni neposredni nisu sreli, pa nas je ministarstvo obavestilo. Konzulat deluje po nalogu državnih organa koji budu skupili sve činjenice - rekao je konzul.

Šaulić nije mogao da podeli nikakve detalje slučaja, kao ni to da li je konzulat u kontaktu sa ocem.

- S detaljima nismo upoznati, još nemamo nikakvu zvaničnu informaciju. Kad se budu utvrdile sve činjenice i obaveste nas, imaćemo više informacija.

Budući da roditelji imaju boravišnu dozvolu u Švajcarskoj, a da su državljani Republike Srbije, postavlja se pitanje čija jurisdikcija će se primenjivati.

- Oni su naši državljani i delovaćemo u skladu sa instrukcijama iz Beograda. Sve što naši porgani budu očekivali od nas, mi ćemo sprovesti - zaključio je Šaulić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading