SKRHANI OD BOLA: Oni su poslednji ostali pored groba majke patrijarha Porfirija (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

18.04.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od majke Radojke Perić dirljivo se oprostio patrijarh Porfirije posle opela, a evo ko je ostao na sahrani do poslednjeg trenutka.

SKRHANI OD BOLA: Oni su poslednji ostali pored groba majke patrijarha Porfirija  (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sestra patrijarha Porfirija

Danas je na lokalnom groblju u Čurugu sahranjena Radojka Perić, majka patrijarha Porfirija, koja je preminula u subotu 15. aprila 2023. godine. Pored groba tek sahranjene gospođe Perić poslednje su ostale patrijarhova sestra Željka i njene ćerke. One su grcale u suzama za voljenom majkom i bakom.

Sveta Liturgija služila se u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čurugu, a opelo pokojnoj Radojki Perić počelo je danas u 12 časova.

Od majke Radojke Perić dirljivo se oprostio patrijarh Porfirije posle opela, a nakon njega i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i prisutni članovi Vlade Srbije, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Episkop zvorničko-tuzlanski vladika Fotije održao je govor.

- Kad smo je susretali, njen lik je bio miran i umiljat, ali ne na veštački način. Ona jeste preživela taj krst svoj koji moramo svi da preživimo, dolazak iz Bosne i Hercegovine, sa troje dece, nije bilo lako. Ona i njen suprug Radivoje su se borili da svoju decu podignu i vaspitaju. Neka bog bude milostiv prema našoj Radojki - rekao je vladika Fotije.

Nakon opela, sahrana se održala u najužem krugu porodice, prijatelja i rodbine.

Kovčeg majke patrijarha srpskog Porfirija iz crkve je iznelo sveštenstvo, nakon čega su se uputili do lokalnog groblja u Čurugu.

Radojka Perić sahranjena je nešto pre 13.30 časova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading