NIKADA NE BISTE POMISLILI DA OVA DAMA RADI U GARAŽI! Nena je jedina žena koja rastura automobile u Srbiji: Molili su me da to ne radim, sada sam najsrećnija! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.04.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U početku su svi sumnjali u njen kvalitet, ali vremenom je postala jedna od najboljih u svom poslu.

NIKADA NE BISTE POMISLILI DA OVA DAMA RADI U GARAŽI! Nena je jedina žena koja rastura automobile u Srbiji: Molili su me da to ne radim, sada sam najsrećnija! (FOTO)

Foto: Youtube-Samostalna žena

Snežana Petrović Nena je vlasnica auto-otpada i jedina žena u Srbiji koja se bavi rasturanjem automobila. Radi u Jagnjilu kod Mladenovca, ali mušterije joj dolaze iz čitave Srbije.

U ovaj posao nije uplivala slučajno, kaže, već je ljubav prema četvorotočkašima gajila od malih nogu. San joj se nekoliko decenija kasnije i ostvario.

- Ljubav prema automobila je počela od malena. Imala sam mlađeg brata, pa sam mu bukvalno krala autiće i igrala se sa njima. Volela sam da vidim kako sve to funkcioniše, na kraju kada se izigram, ja razbijem automobil da vidim šta sve ima unutra - počinje za Republiku svoju priču Nena.

Republika

Foto: Youtube-Samostalna žena

Snežana Petrović Nena

Počela je bez garaže, radila je napolju po svim vremenskim uslovima. Kasnije, kaže, otvoren je auto-otpad i krenula je sa ozbiljnim poslom.

Ja sam najsrećnija žena u Srbiji!

- Sada sam jedna od najsrećnijih žena u Srbiji. Zašto? Moj sin je ponosan na mene, moj otac, a mušterije su zadovoljne mojim radom - rekla je Nena.

Tata me molio da ne radim ovaj posao: Bićeš u leglu zmija

Nisu svi odmah prihvatili njen posao, kaže. Okolina je bila šokirana, nadali su se da će promeniti mišljenje.

Foto: Youtube-Samostalna žena

Snežana Petrović Nena na svom radnom mestu

- Mama me je molila da to ne radim, tata isto, iz straha. Plašili su se reakcije okoline i toga da ću biti žena "u leglu zmija", jer su u ovom poslu sve muškarci. Retko od koga sam u početku bila prihvaćena - istakla je Snežana.

Nena ističe da su joj počeci bili veoma teški. Ljudi su mislili da to što je žena automatski znači da neće kvalitetno obaviti posao, ali vremenom, preporukom od usta do usta, razvila je svoj mali biznis i sada ima more zadovoljnih mušterija.

- Išla sam i nudila delove, sama sebe reklamirala. Išla sam po drugim gradovima, ustajala u 3 ujutru i vodila dete sa sobom na auto-pijace - dodala je.

Republika

Foto: Youtube-Samostalna žena

Nena je jedina žena koja rastura automobile u Srbiji

Nežne ruke obavljaju jedan od najtežih poslova

Kada biste Snežanu videli, nikada ne biste pomisli da radi u garaži. Ona je sređena, negovana žena, koja zrači vedrinom. 

- VIše se ne mučim kao nekada, nekada sam znala da ne spavam dok nešto ne završim. Sada više slušam svoje telo i sebe. Više sebi ne dozvoljavam toliko muke - zaključuje naša sagovornica.

Republika

Foto: Youtube-Samostalna žena

Nena Petrović pored posla nalazi vremena da se posveti sebi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading