ODLIČNE VESTI ZA NAJSTARIJE: Dve važne inicijative Stefana Krkobabića

Autor:

Vesti

15.04.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebna briga za žene sa sela i penzionere sa najnižim penzijama.

ODLIČNE VESTI ZA NAJSTARIJE: Dve važne inicijative Stefana Krkobabića

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

Stefan Krkobabić

Stefan Krkobabić, potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda i predsednik poslaničke grupe u ovom sazivu Skupštine Srbije, prednjači sa originalnim inicijativama, koje su zainteresovale veliki broj građana - posebno najstarije.

Jedna od njih je i inicijativa za uvođenje socijalne garantovane penzije, ne manje od 100 evra, namenjene onima koji nemaju penziju i neće je nikada imati. Krkobabićev predlog je izazvao veliko interesovanje javnosti Srbije jer je reč o velikom broju ljudi - njih gotovo 200.000.

Stefan Krkobabić za portal Republika.rs pojašnjava šta je to socijalna garantovana penzija.

- Socijalna garantovana penzija je poseban vid socijalnog davanja namenjen starijima od 65 godina, koji nemaju navršenih 15 godina staža da bi ostvarili pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena i to žena sa sela. Ovaj vid socijalnog davanja predstavlja svojevrsnu zahvalnost društva koje na taj način vrednuje njihov rad i odužuje im se za sve ono što su tokom svog životnog veka dale društvu, radeći decenijama u domaćinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima.

U međuvremenu, stigla je još jedna za penzionere zlata vredna inicijativa Stefana Krkobabića.

Za penzionere sa najnižim penzijama, a u okvirima nove socijalne politike, on je inicirao uvođenje takozvane 13. penzije:

- PUPS predlaže da najstariji građani sa najnižim penzijama dobiju više nego neophodnu 13. penziju! Ona bi se isplaćivala iz gradskih budžeta i budžeta lokalnih samouprava. Opštinama koje u svojim budžetima nemaju ta sredstva moraće da pomogne državna blagajna. Novca za to ima. To je novac svih nas - građana Srbije. Na nama je samo da pokažemo svoju solidarnost na delu - zaključuje sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading