ZA LAZARA! U SUBOTU SVI NA BAZAR RUKOTVORINA: Stanovnici Borče složni da pomognu dečaku koji boluje od tumora na mozgu! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.04.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki bazar održaće se u subotu u Borči.

ZA LAZARA! U SUBOTU SVI NA BAZAR RUKOTVORINA: Stanovnici Borče složni da pomognu dečaku koji boluje od tumora na mozgu! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Lazar Živanović

Lazar Živanović (15) do prošle godine imao je uobičajen život jednog dečaka: trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove,a onda je srećno detinjstvo deteta bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza.

Lazaru je u julu 2022. godine dijagnostifikovan tumor na mozgu. Neophodna mu je pomoć da nastavi lečenje u inostranstvu gde je planirana još jedna operacija.

Njemu je potrebno 95.000.000,00 dinara, a do sada je prikupljeno tek 39% od ukupnog iznosa.

Dođite na bazar rukotvorina!

Zbog toga su se njegove komšije udružile i organizovale bazar rukotvorina koji se održava ovog vikenda, 8. aprila, u porti crkve Svetog Nikolaja u Borči. Sav prikupljen novac ići će za Lazarovo lečenje na račun u Fondaciji Budi human.

Foto: Nenad Stojkov

Humanitarni bazar u Borči

- Svi su se uključili, dosta se već skupilo, ali nije dovoljno. Moramo da skupimo još - rekao je slikar Nenad Stojkov, organizator humanitarnog bazara.

- Svi su se udružili: deca iz škole i njihove učiteljice pravili su predmete koje ćemo prodavati od recikliranih materjala. Sve što se bude našlo na bazaru je napravljeno, kolege slikari su donirale slike, ramdžije ramove i slično. Sva će biti ručni rad - dodao je organizator.

Bazar počinje u 12 časova, a kako je istakao, trajaće dok ne padne mrak. U organizaciji je učestvovalo više od 50 ljudi, od najmlađeg do starijih uzrasnih dobi.

Pomozite Lazaru!

Učeniku osmog razreda Lazaru Živanoviću možete pomoći i slanjem SMS poruke sa brojem 1418 na 3030 ili uplatom na dinarski žiro račun 160-6000001511374-95, odnosno na devizni račun: 160-6000001511967-62.

Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading