PETOGODIŠNJI METODIJE JE ODMAH PO ROĐENJU IMAO 8 DIJAGNOZA! Pomozimo mu da prohoda slanjem 133 na 2407!

Autor:

Vesti

16.03.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petogodišnji Metodije još uvek ne može da hoda a ne zna ni da puzi!

PETOGODIŠNJI METODIJE JE ODMAH PO ROĐENJU IMAO 8 DIJAGNOZA! Pomozimo mu da prohoda slanjem 133 na 2407!

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Metodije Vuković

Metodije Vuković je rođen prevremeno 20.10.2017. godine. Reanimiran je odmah po rođenju jer nije zaplakao i nije davao znake života. Na rođenju je imao 1.800 gr. i dobio je ocenu 5/6. Na neonatologiji je proveo dva meseca. Svaki dan je bio neizvestan i prognoze su bile strašne, odnosno da Metodije nikada neće zaplakati, progovoriti, sesti, hodati, kašiku do usta prineti. Već tada je imao osam dijagnoza.

Inače do prevremenog porođaja je došlo zbog mioma, koji je majka Jasmina imala od pocetka trudnoće a lekari ga nisu ispratili, kako je bilo potrebno.

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Metofije Vuković

Sve to je za jednu samohramu majku bilo i teško i strašno za čuti a i podneti ali se nije predala, već je počela životnu borbu, koja još traje i trajaće.

Metodije sada ima 5.5 godina, priča, plače, smeje se, trudi se da jede sam kašikom i uspeva. Još uvek ne može da hoda, ne zna da puzi, ima slab stisak rukom i telo mu je mlitavo. Od dijagnoza su još ostale generalizovana hipotonija osovine trupa, kašnjenje u psihomotornom razvoju i sindrom Prader Willi.

Metodije svakodnevno vežba a počeo je i samostalno da koristi invalidska kolica!

https://youtube.com/shorts/8gUDryQSWGw?feature=share

Pelene ne koristi od druge godine, pa majka mora da ga nosi do toaleta, prenosi ga iz kolica, kreveta, prostendera jer sam ne može nigde. Sve to je postalo jako teško za mama Jasminu jer Metodije sada ima 26kg. Redovan je na rehabilitaciji kod Miroslava Zotovića, gde ima logopedsku, fizio, radnu i hidro terapiju. Sve to mu pomaže ali nije dovoljno za oporavak. Iz tog razloga im je potrebna finansijska pomoć svih ljudi dobre volje kaki bi nastavili sa ovim tretmanima i vežbama.

Mama Jasmina je posle dvadeset godina čekanja uspela u 45. godini da rodi Metodija i zbog toga je najsrećnija i najponosnija. Dugo je čekala da ima svoje dete, pa bi sada volela da dočeka i da prohoda!

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Metofije Vuković

Metodiju su potrebna sredstva za logopedske tretmane, fizikalne i defektološke terapije, banjske terapije, pomogala, hidro terapije kao i za putne troškove i smeštaj.

Porodica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Metodiju da prohoda tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 133 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Metodiju!

SMS: 133 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001631741-28

Devizni račun: 160-6000001643866-28

IBAN: RS35160600000164386628

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Metofije Vuković QR kod

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading