SLEDE RADIKALNE PROMENE OD 17. MAJA! Jedino na OVAJ način možete podneti prijavu APR-u za OSNIVANJE firme

Autor:

Vesti

03.04.2023

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova promena sledećeg meseca stupa na snagu!

SLEDE RADIKALNE PROMENE OD 17. MAJA! Jedino na OVAJ način možete podneti prijavu APR-u za OSNIVANJE firme

Foto: printskrin

U cilju unapređenja uslova za otpočinjanje poslovanja, od 17. maja registraciona prijava za osnivanje privrednih društava podnosi se Agenciji za privredne registre (APR) isključivo u elektronskoj formi.

- Ovo praktično znači da od 17. maja više neće postojati mogućnost da se prijava za osnivanje privrednog društva APR-u podnese u papirnoj formi - navodi se u saopštenju APR-a.

Kako navode, u skladu sa izmenama Zakona o postupku registracije u APR-u iz 2021. godine, Agencija je u obavezi da prijave za osnivanje privrednog društva prihvata isključivo u elektronskoj formi, a što je, kako saopštavaju, u skladu sa konceptom e-Uprave i digitalizacije poslovanja celokupne privrede.

- Sa uvođenjem nove elektronske usluge, Agencija će učiniti odlučujući korak u pravcu digitalizacije i nastavka reforme sistema registracije usmerene na pojednostavljenje procedura za pokretanje poslovanja, uz odgovarajuću primenu usvojenih mera za borbu protiv korupcije i uvođenja elektronske registracije, kao najbržeg načina sprovođenja administrativnih postupaka koji se odnose na poslovanje privrednih subjekata - istakao je direktor APR-a Milan Lučić.

Kaku kažu, registracione prijave za promenu podataka se podnose Registru privrednih subjekata, kao i do sada, samo u papirnoj formi, a Lučić je najavio, kako se navodi, da će u doglednom periodu biti uvedene i ove elektronske prijave, kada se, kako kaže, za to ispune svi tehnički preduslovi.

Iz APR-a navode da se na ovaj način stvaraju uslovi za smanjenje troškova i vremena za osnivanje društva, unapređuje se i proširuje nivo usluga za građane i smanjuje vreme obrade zahteva od strane Agencije, što doprinosi većoj efikasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading