Potvrđeno! Mtel ima najbolju mrežu u BiH

Autor:

Vesti

29.03.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je prošle godine “Sistemic”, međunarodna organizacija akreditovana za ocjenu kvaliteta mreže, objavila da je Mtel najbolja mreža u BiH po svim parametrima, danas je ovaj operater dobio još jednu potvrdu za kvalitet, i to od njemačkog “Net Checka”.

Potvrđeno! Mtel ima najbolju mrežu u BiH

Foto: Mtel

Prema analizi ove kompanije, globalno prepoznatljive u sferi mjerenja kvaliteta mobilnih mreža, obavljenoj u ruralnim i gradskim područjima, na glavnim putevima i sporednim saobraćajnicama Mtel ima najbolju mrežu u kojoj i poziv i prenos mobilnih podataka se obavljaju bez prekida, sa velikim kvalitetom i brzinom.

Kako je izjavio Dr Carlos Trocado, direktor Net Check grupe, Mtel ima impresivne rezultate, a po svim parametrima je blizu prestižnog Dojče Telekoma i daleko ispred konkurencije.

- Mjerili smo 37 gradova i sve glavne puteve i auto-puteve u Bosni i Hercegovini, što je obuhvatilo ukupno 4539 km u ovom testiranju, od čega je 2117 km u gradovima, a 2422 km na putevima koji ih povezuju - rekao je Trocado.

Foto: Mtel

 

On je dodao da je urađeno više od 45.000 testova za glas i podatke po operateru kako bi procijenili performanse svake mreže.

- Među svim operaterima, Mtel je postigao najbolje rezultate. Od maksimalnih 1000 bodova, Mtel je ostvario impresivni skor od 823 poena, što je u rangu najbolji evropskih operatera poput Dojče telekoma. Pored najboljih ukupnih rezultata, Mtel je takođe postigao najbolje rezultate i u kategorijama Glas i Podaci - naveo je Trocado.

Generalna direktorica Mtela Jelena Trivan rekla je da je ovaj uspjeh došao u godinu dana zahvaljujući ogromnim ulaganjima.

- Sada svaki korisnik Mtel mreže i zvanično zna da ima najbolju uslugu, jednaku onoj evropskoj te da se svaki dinar ulaže u kvalitet servisa i zadovoljstvo korisnika. Uz to, bezbednost mreže je takva da svaki korisnik može biti siguran da će njegova privatna komunikacija ostati zastićena - rekla je Trivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading