Hemofarm - pouzdan partner zdravstvenog sistema Srbije

Autor:

Vesti

29.03.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, obeležila je petu godišnjicu inovativnog leka Corpos, namenjenog obolelima od multiple skleroze. U želji da se omogući najsavremenija terapija, Hemofarm je učinio dostupnim za pacijente u Srbiji lek Corpos, koji značajno menja tok bolesti i bitno unapređuje kvalitet života osoba sa multiple sklerozom.

Hemofarm - pouzdan partner zdravstvenog sistema Srbije

Foto: Hemofarm

Tim povodom kompaniju Hemofarm posetili su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Dr Jelena Begović, kao i brojni drugi predstavnici državnih institucija.

Generalni direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger istakao je da je projekat Corpos dobar primer javno-privatnog partnerstva i razumevanja svih strana o važnom cilju koji se radi u interesu zajednice.

Republika

Foto: Hemofarm

 

- Ovaj projekat je uspešan zahvaljujući partnerstvu kompanija Hemofarm i Roche, međusobnom poverenju koje smo izgradili sa udruženjem pacijenata i lekarima, kao i uspešnoj saradnji koju Hemofarm godinama ostvaruje sa državnim institucijama - rekao je Zeliger i dodao da će Hemofarm nastaviti da bude pouzdan partner zdravstvenom sistemu Srbije.

On je naglasio da je STADA grupa od 2006. godine u Hemofarm uložila preko 400 miliona evra, dok se samo tokom 2023. planiraju investicije u vrednosti preko 30 miliona evra.

- Hemofarm  je vodeći proizvođač lekova u regionu. Istovremeno, najveći smo izvoznik lekova u Srbiji i jedan od najznačajnijih stubova proizvodnje u STADA grupi. I dalje ćemo težiti da kroz unapređenje i razvoj Hemofarma, doprinosimo održivom razvoju celokupnog društva - zaključio je Zeliger.

Da je razvoj domaće farmaceutske industrije značajan za Srbiju, istakla je i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić:

- Sada kada smo zahvaljujući svim stručnim ljudima u Hemofarmu, pokazali da možemo da proizvodimo najkompleksnije inovativne lekove, mnogo je lakše da se i drugi inovativni lekovi proizvode kod nas. Ponosna sam i radujem se, što Hemofarm već razgovara sa određenim kompanijama o daljoj proizvodnji inovativnih lekova u Republici Srbiji. Želim da zahvalim Hemofarmu koji u Srbiji zapošljava više od 4000 ljudi, jer je farmaceutska kompanija koja je apsolutno najveći izvoznik lekova, ali takođe i 13. najveći izvoznik iz Republike Srbije - naglasila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Nemačka ambasadorka Anke Konrad govorila je o značaju partnerstva Nemačke i Srbije u svim privrednim oblastima, a posebno u zdravstvu:

- Drago mi je što vidim da je sa Hemofarmom jedna nemačka kompanija ključni partner u proizvodnji leka Corpos. Hemofarm nije samo do sada najveća nemačka investicija u Srbiji, već i važan poslodavac za region i aktivan promoter ideje održivosti.

Hemofarm posluje u 31 državi na 3 kontinenta. Sa više od 4000 zaposlenih, Hemofarm je farmaceutski lider u Srbiji u borbi za zdravlje ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading