Basta i Azizi o investiranju u Srbiji: Ministarstvo privrede je pouzdan partner

Autor:

Vesti

24.03.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa Afzalom Azizom, predsednikom za razvoj međunarodnog poslovanja indijske grupacije Alana o potencijalima za investiranje u Srbiju.

Basta i Azizi o investiranju u Srbiji: Ministarstvo privrede je pouzdan partner

Foto: Ministarstvo privrede

- Srbija je prava prilika za investiranje jer mi kao država prednjačimo u privlačenju stranih direktnih investicija, imamo povoljnu poslovnu klimu i sporazume o slobodnoj trgovini sa drugim zemljama - rekao je Basta.

Ministar privrede je istakao da je Srbija je zabeležila rekordan nivo stranih direktnih investicija uprkos globalnoj krizi sa kojom se ceo svet suočava.

- Ministarstvo privrede je pouzdan partner - dodao je Basta, prenosi Pink.rs.

Prema rečima predsednika za razvoj međunarodnog poslovanja ove indijske grupacije, Alana je vodeći proizvođač i izvoznik prerađenih prehrambenih proizvoda i poljoprivrednih proizvoda u Indiji, koji posluje duže od 150 godina.

Kako je naveo Azizi, u fiskalnoj 2021. godini preradili su i prodali preko milion metričkih tona poljoprivrednih proizvoda.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading