FAJZER POVLAČI 4 MILIONA LEKOVA ZA MIGRENU: Plaše se da se deca ne otruju

Autor: Republika

Vesti

17.03.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ova farmaceutska kompanija već radi na stvaranju novog pakovanja.

FAJZER POVLAČI 4 MILIONA LEKOVA ZA MIGRENU: Plaše se da se deca ne otruju

Foto: Pixabay

Farmaceutska kompanija "Fajzer"  povlači više od četiri miliona pakovanja "Nurtec ODT", odnosno leka za migrenu, zbog rizika od trovanja dece i neispunjavanja bezbednosnih zahteva za ambalažu, saopštila je američka Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda.

Lekovi na recept moraju da budu u ambalaži koja je bezbedna za decu, kao što je propisano Zakonom o pakovanju za prevenciju trovanja, saopštila je bezbednosna komisija.

- Pakovanje proizvoda nije bezbedno za decu, što predstavlja opasnost od trovanja ako mala deca progutaju sadržaj - upozoravaju iz komisije, a prenosi "Nbcnews".

Foto: Shutterstock

 

Potrošačima je rečeno da ovaj proizvod odmah sklone od dece i kontaktiraju "Fajzer", koji će im obezbediti kesicu u kojoj je bezbedno skladištiti pakovanje.

Kada potrošači stave lek u kesicu, mogu nastaviti da ga koriste prema uputstvima - saopštila je komisija.

Pomenuta farmaceutska kompanija već radi na stvaranju novog pakovanja za lekove protiv migrene kako bi bili u skladu sa zahtevima za pakovanja koja su bezbedna za decu.

U međuvremenu, rečeno je da će farmaceuti stavljati blister pakovanja u bočice sa poklopcima bezbednim za decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading