Dokazano! Fajzerovu vakcinu protiv korone mogu da prime i bebe starije od šest meseci!

Autor:

Vesti

13.06.2022

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci su naveli da nije bilo nijednog neželjenog dejstva koje bi ukazalo da vakcina nije sigurna za primenu na maloj deci.

Dokazano! Fajzerovu vakcinu protiv korone mogu da prime i bebe starije od šest meseci!

Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci američke agencije za hranu i lekove (FDA) objavili su jutros da je vakcina Fajzer-Biontek protiv kovida19 sigurna i delotvorna i za decu od šest meseci do četiri godine.

Stručnjaci su naveli da nije bilo nijednog neželjenog dejstva koje bi ukazalo da vakcina nije sigurna za primenu na maloj deci.

Analiza podataka iz kliničkog ispitivanja koje je sproveo Fajzer objavljena je uoči sastanka spoljnih saradnika FDA-a 15. juna. Mišljenje tih stručnjaka biće odlučujuće za odluku agencije, piše Indeks hr.

Podaci na temelju deset slučajeva kada je omikron bio dominantna varijanta koronavirusa pokazali su da je vakcina delotvorna u 80.3 posto slučajeva u grupi dece mlađe od pet godina.

Vakcinisanje dece protiv covida-19 u ovom uzrastu nije odobreno u većem delu sveta. Nejasno je koliko će roditelja vakcinisati decu jer je interes bio mali i za grupu od pet do jedanaest godina.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading