STEFANOVIĆ JOŠ POČETKOM FEBRUARA UPOZORIO: Nesuglasice u tužilaštvu ne smeju se rešavati u medijima!

Autor:

Vesti

01.03.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši javni tužilac Nenad Stefanović praktično je predvideo hajku i napade koje će protiv te institucije povesti tajkunski mediji, otkriva Republika.

STEFANOVIĆ JOŠ POČETKOM FEBRUARA UPOZORIO: Nesuglasice u tužilaštvu ne smeju se rešavati u medijima!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nenad Stefanović

Kako saznajemo, Stefanović je na sednici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog Tužilaštva održanoj još 08. februara upozorio da bi eventualne nejasnoće i nesuglasice trebalo da se rešavaju unutar Tužilaštva, a nikako u medijima, a upravo to događa se poslednjih dana u Srbiji.

Prema našim informacijama, Stefanović je na sednici zahtevao od zamenika iz Posebnog odeljenja da sve nedoumice, nejasnoće ili eventualne nesporazume rešavaju u okviru tužilaštva, jer sve drugo otvara prostor za medijske napade i političke uticaje na jednu od centralnih institucija.

- Time bi se ugrozila samostalnost tužilaštva - upozorio je još početkom prošlog meseca Stefanović.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, Stefanović je podneo Povereniku Državanog veća tužilaca za samostalnost tužilaca zahtev za zaštitu od nedozvoljenog uticaja pojedinih medija i političara koji već nekoliko dana iznose neistinite tvrdnje o postupanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading