ZAUSTAVITE IH, OVI ĆE NEKOG DA UBIJU! "Volt" I "Glovo" divljaci: ZBOG 100 DINARA NEKO ĆE IZGUBITI GLAVU!

Autor:

Vesti

01.03.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voze kao kamikaze i samo je pitanje dana kada će pokositi nekog pešaka.

ZAUSTAVITE IH, OVI ĆE NEKOG DA UBIJU! "Volt" I "Glovo" divljaci: ZBOG 100 DINARA NEKO ĆE IZGUBITI GLAVU!

Foto: ST/ Nikola Mutić

Kurirske službe "Volt" i "Glovo", odnosno njihovi dostavljači, glavna su noćna mora svih učesnika u saobraćaja, počevši od pešaka, koje najviše ugrožavaju, pa do vozača.

Neprilagođena brzina, bahatost i drskost, prelazak preko pune linije, prolazak na crveno svetlo, sumanuta vožnja trotoarom samo su deo onoga što rade momci i devojke na biciklima ili skuterima.

SVI OGORČENI

Našoj redakciji samo u poslednjih desetak dana javio se veći broj čitalaca s najozbiljnijim mogućim primedbama na račun bahatih dostavljača. Šta će biti kada otopli i dođe proleće, možemo samo da zamislimo...

Republika

Foto: ST/ Nikola Mutić

 

 

Andrijana Mastilović iz Beograda ispričala nam je iskustvo dok je šetala Bulevarom kralja Aleksandra s trogodišnjom ćerkom i psom:

- Krenula sam s ćerkom u popodnevnu šetnju, imamo i malog psa, kog ona često vodi na povocu. U momentu kada smo želele da uđemo u jednu od radnji, dostavljač "Glova" je projurio pored nas na biciklu, što bi se reklo, 100 na sat. U momentu sam povukla dete jer je manijak, ne znam kako bih ga drugačije nazvala, prošao stranom kojom je išla moja mala ćerka s psom. Počela sam da vičem, a žena iz obližnje cvećare je odmah izašla i uhvatila se za glavu. Bukvalno je sekund falio da dođe do tragedije.

Kako dodaje naša sagovornica, nije to bio prvi put da se ovako nešto dešava:

- S obzirom na to da sam vozač, dešavalo se i u saobraćaju da imam problema s njima. Ludački voze i bicikle i motore. Nikakva ograničenja i propise ne poštuju. Kad god ih vidim, bilo dok vozim ili šetam, zahvaljujem bogu što mi je glava na ramenima.

KRIVAC POBEGAO

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja objasnio je da je jedan od ključnih problema to što dostavljači, naročito oni na biciklima, smatraju da za njih saobraćajna pravila ne važe.

Republika

Foto: ST/ Nikola Mutić

 

- Oni žure da dostave što više u određenom vremenskom periodu, tačnije žure da zarade što više novca. Izuzetno cenim ljude koji se bave tim poslom jer su u pitanju vredni momci i devojke. Ali ovde imamo ozbiljan problem. Dok zarađuju za sebe, ugrožavaju druge u saobraćaju - naglašava Okanović.

On je podsetio i na nedavnu saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula:

- Od svedoka na licu mesta se čulo da je momak koji je poginuo izbegavao biciklistu jedne kurirske službe koji se nakon nesreće udaljio. Krajnje je vreme da se neko ozbiljno posveti rešavanju ovog problema.

"Volt" i "Glovo" nisu odgovorili na naša pitanja.

Dostavljač: Iz firme nam traže da kršimo propise

Jedan od dostavljača (ime i prezime poznato redakciji) koji radi za "Glovo" objasnio je za naš list da njegove kolege i on žure da bi više zaradili, ali to, kaže, nije jedini razlog što krše propise.

- I iz firme imamo pritisak da što brže vršimo dostave jer to i njima ide u prilog. Često se dešava da nam kažu: "Gazite sve pred sobom, samo budite brzi." Istina je i da mi sami želimo više da zaradimo, međutim, opet kažem, postoji i određen pritisak firme - ispričao je naš sagovornik.

Nemaju adekvatnu opremu

Primedbe građana odnosile su se i na to što dostavljači "Glova" i "Volta" nemaju adekvatnu opremu da bi učestvovali u saobraćaju. To se odnosi na fluorescentne prsluke i trake na firminim torbama za dostavu, takozvane mačje oči i slično.

Dostavljač "Glova" piškio u zgradi

Veliku pažnju, kada je reč o "Glovu", pre nekoliko dana je izazvao i snimak dostavljača iz jedne beogradske zgrade koji je u hodniku urinirao. Ceo slučaj zabeležio je jedan od stanara.
- Danas je u našoj zgradi urinirao dostavljač koji radi za "Glovo". Imam snimak i nekoliko slika, pa ako može neko, neka okači - napisao je on na društvenoj mreži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Djordje

03.03.2023 09:26

Hvala bogu da se neko setio da pise o ovom velikom problemu koji niko da se seti da napise?! Ocigledo se ceka da meko dete bude pregazeno il ubijeno da bi reagovali?! Jure kao bez glave po trotoaru po ulici ne postuju ni jedno pravilo u saobracaju?! A drzava ne zna kako da im stane na kraj, niti zeli?! Molim vas nastavite da pisete o tome!