Otvorena izložba „Vek Borbe“ u Paraćinu (FOTO)

Autor:

Vesti

27.01.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas, 27. januara na dan obeležavanja slave Svetog Save, ekipa redakcije Borba na čelu sa direktorom Andrijom Jorgićem i mladom autorkom izložbe ,,Vek Borbe“ Milicom Drašković, posetila je Paraćin, povodom svečanog otvaranja izložbe ,,Vek Borbe“ u galeriji Kulturnog centra ovog grada.

Otvorena izložba „Vek Borbe“ u Paraćinu (FOTO)

Foto: Borba

Izložba se sastoji od 15 celina i preko 300 fotografija koje prikazuju nastanak i rad kuće Borba kroz čitav vek, počev od izgleda zgrade, štamparije, Borbinih izdanja, kao i akcija časopisa Borba održanih u prethodne tri godine, Fotografije koje čine postavku isključivo su odabrane iz bogate foto dokumentacije Borbe.

-Sam povod za izložbu je ozbiljan i za ponos, a to je 100 godina odnosno čitav vek postojanja kuće Borba. Prošle godine u februaru proslavili su svoj prvi vek postojanja, a mi smo pored Beograda imali tu privilegiju i čast da prva u nizu izložbi bude baš u našem Kulturnom centru, poručio je Nenad Jeftić, direktor Kulturnog centra Paraćin.

Republika

Foto: Borba

Izložba u Paraćinu

 

Direktor časopisa „Borba“ Andrija Jorgić istakao je da mu je izuzetno drago da se prva Borbina „putujuća“ izložba otvara baš na Savindan i u Paraćinu.

- Protekla godina je bila vrlo uspešna za Borbu bila ali i teška. Međutim, samo ime koje nosimo nalaže nam da budemo malo borbeniji nego što je to uobičajeno. Verujem da će svi zainteresovani posetioci biti oduševljeni ovom izložbom, jer predstavlja pečat jednog vremena sa nastavkom ove naše priče koja traje tri godine, a to je redizajniran časopis Borba, kazao je Jorgić, koji je svoje izlaganje završio rečima svetosavske himne.

Foto: Borba

Izložba u Paraćinu, Borba

 

Autorka izložbe i novinar Borbe Milica Drašković izrazila je zahvalnost direktoru KC Paraćin Nenadu Jeftiću, ali i celom timu Centra na gostoprimstvu.

Foto: Borba

Izložba u Paraćinu, Borba

 

-Ono što sam primetila tokom pravljenja same izložbe jeste da su Borbu uvek činili entuzijasti zahvaljujući kojima je Borba nastala ali i opstala kroz sve ovo vreme. Danas smo mi tu da posvedočimo našem entuzijazmu i veri u kulturu za koju se današnja Borba bori. Nadam se da ćete svi vi za ove dve nedelje koliko traje izložba, bar na trenutak osetiti duh Borbe koji mi svakodnevno živimo, poručila je Milica Drašković, čime je svečano i otvorila izložbu, a zatim i sprovela sve prisutne kroz vremenski tunel „Vek Borbe“.

 

Izložba u galeriji KC Paraćin za sve posetioce biće dostupna do 14. februara 2023.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading