UPOZORENJE RHMZ: Evo gde se mogu izliti reke u narednim satima!

Autor:

Vesti

22.01.2023

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodostaj Zapadne Morave, Ibra, Tamiša i Nere bi mogao da pređe granicu redovne odbrane od poplava.

UPOZORENJE RHMZ: Evo gde se mogu izliti reke u narednim satima!

Foto: pixabay.com

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je upozorenje koje se odnosi na rast vodostaja pojedinih reka širom Srbije, koji bi mogao da dovede do njihovog izlivanja.

Na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaj će se u naredna 24 časa kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje.

Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23./24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa.

Na Ibru sa pritokama tokom 23./24. januara vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava.

Na Tamišu kod hidrološke stanice Jaša Tomić vodostaj će biti u porastu do 25. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.

Na Neri kod hidrološke stanice Kusić vodostaj će biti u porastu tokom 23./24. januara i prevazići će granicu redovne odbrane od poplava.

Kako najavljuje RHMZ, početkom sledeće sedmice mestimično će padati kiša, na planinama sneg. Više padavina se očekuje u ponedeljak na jugozapadu i jugu zemlje, od 15 do 30 mm za 24 h, a u utorak padavine će biti slabijeg intenziteta.

Na planinama će doći do povećanja visine snežnog pokrivača, naročito iznad 1500 m, gde se očekuje novih 15 do 20 cm.

U sredu i četvrtak (25-26.01.) uglavnom suvo, a od petka (27.01.), uz malo hladnije vreme, sneg se očekuje i u nižim krajevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading